Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 02 Martie 2015

01 Mar 2015
• A murit Horia Tabacu – ziarist pur sânge • Balul vânătorilor, un eveniment exclusivist, organizat de Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi pescuit Vâlcea a avut loc sâmbătă, cu începere de la ora 18.00 • Vizita preşedintelui Iohannis în Franţa, Germania şi Moldova a fost transformată de ziariştii bucureşteni din apă chioară în aghiasmă • Deputatul Sebastian Ghiţă începe să dea din casă şi cere DNA să sară şi la Hewlett Packard, Oracle, Enel sau la nemţii care au făcut Arena naţională • Citind mai atent documentele de pe blogul lui Robert Turcescu, înţeleg de ce nu vrea SRI să fie demilitarizat • Trei subiecte, trei scandaluri, doar din ultimele 48 de ore, dar care au murit, pentru că PNL şi presa aservita USL le-a ţinut sub preş • Paltonul lui Iohannis, episodul II

• A murit Horia Tabacu – ziarist pur sânge şi, cum nu mă pricep la elogii, mă mărginesc să îmi fac cruce şi să spun "Dumnezeu să-l odihnească". Dar s-a nimerit să văd cum s-a năpustit derbedeul de Mircea Badea la mormântul colegului nostru, insultându-i memoria. Iată un coprofag care încearcă să evolueze la stadiul de mâncător de cadavre.

• Balul vânătorilor, un eveniment exclusivist, organizat de Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi pescuit Vâlcea a avut loc sâmbătă, cu începere de la ora 18.00 în fosta cantină a liceului Tehnologic Ferdinand I din Râmnicu Vâlcea, devenită între timp restaurant. Peste 200 de vânători cu carnetele vizate la zi şi cotizaţiile plătite s-au distrat pe cinste la petrecerea organizată de amfitrionul Ion Antonescu, preşedintele AJVPS Vâlcea. Printre invitaţi, au fost zăriţi şi prefectul Dumitru Cornoiu, deputatul Cristian Buican, primarul Ion Gigi Matei, primarul Ion Dediu din Păuşeşti Măglaşi, directorul Romsilva, Gheoghe Mihăilescu, Sorin Zamfirescu, Ştefan prală şi Veronel Rădulescu

Petrecerea a început la orele 18.00 şi a ţinut până târziu în noapte aproape de 3 dimineaţa. Meniul a fost unul cu specific vânătoresc. S-a mâncat, s-a dansat, s-au spus poveşti vânătoreşti, iar cei prezenţi au putut socializa unii cu alţii, ca vechi tovarăşi de vânătoare.

La intrare, vânătorii au putut admira şi o secţiune de exponate a trofeelor AJVPS Vâlcea, însemnând trofee de cerb, urs, capră neagră şi mistreţ. De asemenea, a existat o tombolă care a avut peste 200 de premii cele mai importante fiind autorizaţii la mistreţ şi căprior, dar au fost şi autorizaţii pentru fazan şi raţă în sezonul următor. De altfel, în data de 28 februarie s-a închis sezonul la fazan şi raţă mică. Balul Vânătorilor a devenit deja tradiţie, acesta organizându-se an de an în aceeaşi locaţie.

• Vizita preşedintelui Iohannis în Franţa, Germania şi Moldova a fost transformată de ziariştii bucureşteni din apă chioară în aghiasmă. "Vizita istorică", "succes răsunător", ba chiar un ziarist ce-mi este apropiat (şi pe care îl apreciez sincer!) a scris "baie de mulţime prelungită". Până acum, la Traian Băsescu, era doar "baie de mulţime", acum e cu prelungire. E bine că l-au primit Hollande şi Merkel, dar cam atât. Presa germana scrie chiar că Merkel i-a dat flit când a cerut mai mult NATO în România. Pentru că s-a dus atâta lume în Germania, am lămurit-o de ce vrea Hellvig să scoată Londra de pe axă şi să o înlocuiască cu Berlinul. Dacă Iohannis îl susţine pe Hellvig e de bine, nu mai punem atâtea întrebari. Toate vizitele de până acum ale lui Iohannis sunt mai puţin decât apă de ploaie. Faptul că preşedintele nu are nimic nou şi de anvergură în politica externă a României, Ministerul de Externe îi organizează câte o vizită de curtoazie pe lângă marile puteri, iar românilor creduli le dăruieşte poze pentru albumul de istorie. Deştept Ponta, acum are combustibil berechet pentru avionul lui Iohannis, chiar dacă rezultatul vizitelor făcute este zero. În schimb, el lucrează de zor în ţară la renaşterea USL. Vai de România... Oare când va avea şi România un conducător adevărat?

• Deputatul Sebastian Ghiţă începe să dea din casă şi cere DNA să sară şi la Hewlett Packard, Oracle, Enel sau la nemţii care au făcut Arena naţională. Vă dau pasajul despre ENEL, care pe mine mă enervează la culme, aşa că îl cred: "Nu ştie nimeni nimic nici despre faptul că Enel importă utilaje ieftine din China, de la contoare pentru oameni la altele alea, de a ajuns să aibă monopol cu nişte chestii care nu satisfăceau nici standardele de pe vremea lui Nea Nicu?". Chestia asta cu turnatul... mulţi se plâng... dar mie mi se pare super.

• Citind mai atent documentele de pe blogul lui Robert Turcescu, înţeleg de ce nu vrea SRI să fie demilitarizat, aşa cum sunt toate serviciile secrete din UE şi SUA: ancheta o fac procurorii militari de la DNA, care par preocupaţi să intimideze denunţătorul şi să anunţe SRI că are o problema, nu să facă ancheta penala. În plus, ofiţerul SRI care denunţă mizeria vorbeşte despre procurori care sunt sub acoperire. SRI a încălcat Constituţia racolându-i şi se conturează încă o probă circumstanţială că Ponta ar fi putut fi ofiţer acoperit al SIE. Te sperii când citeşti acest blog şi vezi ce corupţie era la Prahova, dar nimeni nu s-a atins de şeful local al serviciului - era pe mână cu preşedintele CJ Prahova, pesedistul Cozma, care la rândul lui era protejat de Sebi Ghiţă, care la rândul lui era sponsorul lui Ponta. Privesc cu multa mefienţă la ceea ce spune Elena Udrea, dar pare că în ceea ce priveşte mizeria din SRI ştie ce afirmă şi nu exagerează. De aceea sunt supărat că Iohannis a trimis la SRI un papagal care toata viaţa lui a cărat servieta şefului - figurativ. Hellvig e garanţia că în SRI nu se schimbă nimic. În bine. Când te uiţi ce corupţie e în serviciile de informaţii, te întrebi: de unde a apărut dom'le legenda asta că NATO şi SUA sunt extaziate de serviciile secrete din România?

• Trei subiecte, trei scandaluri, doar din ultimele 48 de ore, dar care au murit, pentru că PNL şi presa aservita USL le-a ţinut sub preş: 1) lignitul vândut sub preţul de producţie de către C.E. Oltenia - condus de omul lui Ponta, Ciurel - către un SRL obscur din Constanta, care-l revinde în Serbia. 2) fraudele cu fonduri europene ale familiei Ghiţă, elevii şi locuitorii din Comarnic batjocoriţi. Cu toate acestea, PNL nu cere retragerea lui Ghiţă din comisia SRI. 3) ANAF nu recuperează decât 10% bunurile confiscate la ordinul instanţelor (în dosarele de corupţie). Nimeni din PNL nu este interesat de situaţia sediului Antenei 3. Ludovic Orban se simte minunat acolo.

• Vă spun sincer, eu chiar l-am crezut pe Ponta când a spus că mama lui nu e băgata în dosarul de fraudare a fondurilor europene de la Comarnic. Acum văd ca sora lui e la DNA, la audieri, şi e aşteptata şi mama lui. Cât de nenorocit poţi să fii să îţi bagi familia în asemenea mizerii? Ponta mai are obrăznicia să spună că mama şi sora lui au fost linşate? Dar când a fost cu fratele lui Băsescu cum a fost? Nu cerea el demisia şefului statului şi-l felicita pe Gâdea? Nu mai vorbim că în afacerea asta nu este doar familia, ci şi sponsorul vacanţelor lui din Dubai, Sebi Ghiță, ceea ce arată că ştia.

• Paltonul lui Iohannis, episodul II: omul termină declaraţiile de la salonul oficial de pe Otopeni, înainte de decolarea spre Berlin, şi vrea să plece la avion. Dar, problemă: nu are palton. Agitaţie! Wo ist das palton? În avion. Repede se duce cineva la avion şi aduce paltonul buclucaş. Iohannis se îmbracă cu paltonul şi delegaţia României poate pleca relaxată spre avion. Gott erbarme dich von uns! 
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...