Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


MITĂ LA HIDROELECTRICA: Vâlceanul Mihăilă a ajuns la Colibaşi!

27 Feb 2015
Vâlceanul Ioan Mihăilă, fostul membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi fost consilier al ministrului Constantin Niţă, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa a dispus ca din pedeapsa de trei ani să fie redusă durata arestării preventive de la 23 octombrie 2013 la 18 aprilie 2014, precum şi durata arestului la domiciliu începând din 18 aprilie 2014 până în prezent. Ion Mihăilă şi-a ispăşit arestul la domiciliu la casa din Călimăneşti.

Poliţiştii vâlceni au pus în executare mandatul de arestare, emis în urma condamnării definitive, iar Ion Mihăilă a fost ridicat de oamenii legii de la Călimăneşti şi transportat la penitenciarul Colibaşi, acolo unde o să-şi ispăşească restul de pedeapsă. Ţinând cont de faptul că acesta a executat deja 16 luni de arest şi că are o vârstă de peste 60 de ani, este posibil ca MIhăilă să mai execute doar 8 luni de detenţie. Asta în cazul în care nu iese la muncă sau scrie vreo carte. Şi în aceste cazuri ar putea beneficia de reduceri din pedeapsă.

Potrivit procurorilor DNA, Ion Mihăilă şi complicii săi ar fi realizat un prejudiciu de mai multe milioane de euro. „În luna octombrie 2013, inculpatul Mihăilă Ioan, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica S.A. și consilier al ministrului delegat pentru Energie a promis unui alt membru din același Consiliu (denunțător în cauză) suma de 1.400.000 euro pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea, de către Hidroelectrica S.A, a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice către o anumită societate comercială din România, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei aproximativ 262.980.000 euro) ceea ce reprezentau condiții defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.

Promisiunea de dare de mită s-a făcut cu ajutorul inculpatului Brădean Eugen, director de trading în cadrul S.C. Hidrolectrica S.A. și membru în cadrul Directoratului Hidroelectrica S.A.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella