Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


DENUNŢUL LUI COCOŞ detonează politica românească! Va fi Blaga chemat la DNA?

26 Feb 2015
Dorin Cocoş a cedat şi a aşternut pe hârtie un denunţ prin care arată care era traseul şpăgilor din dosarul Microsoft. Mai mult acesta susţine că a dat la PDL 600.000 de euro, fără chitanţă, pentru campania prezidenţială din 2009 a lui Traian Băsescu. Iată fragmente din denunţ:

"Recunosc ca am primit de la Florica Claudiu si Dinu Pescariu suma de 5.900.000 euro pentru mine si pentru alte persoane pe care le voi enumera mai jos pentru a a sigura in prima faza relationarea cu Gabriel Sandu si apoi sustinerea incheierii unui contract intre firma domnului Florica Claudiu si Ministerul Comunicatiilor si Informatiei, astfel:

-la inceputul anului 2009 au venit la mine Dinu Pescariu si Florica Claudiu pe care-i cunosteam de mai mult timp. Acestia mi-au spus ca exista posibilitatea ca firma lui Claudiu Florica, care este reprezentanta Microsoft in Romania, sa incheie un contract prin licitatie, cu Ministerul Comunicatiilor si ca ar dori sa discute cu domnul Gabriel Sandu pentru a-i prezenta avantajele ofertei lor in comparatie cu oferta firmei Fujitsu.

Intr-una din zilele urmatoare, la mine la hotel, a avut loc o intalnire in 4 adica dl. ministru, dl Gheorghe Stefan, Claudiu Florica si eu.

La circa o luna de zile de la aceasta intalnire m-am intalnit din nou cu dl. ministru Gabriel Sandu si cu Florica Claudiu, acesta din urma detaliind in functie de numarul de licente ce urmau a fi cumparate si detaliile financiare.

Florica Claudiu mi-a spus ca raportat la numarul de licente necesare in Romania, valoarea contractului este de circa 80 -90 milioane euro, suma la care Microsoft acorda un discount de 20% din valoarea contractului. Florica Claudiu ne-a propus ca suma de circa 16 milioane de euro care rezulta din aplicarea acestui discount s-o impartim intre noi. La acel moment s-a stabilit ca jumatate din suma, respectiv circa 8 milioane euro sa le revina lui Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan, iar cealalta jumatate s-o impartim in 3: eu, Claudiu Florica si Dinu Pescariu. Gabriel Sandu, in calitate de ministru al Comunicatiilor trebuia sa se ocupe in asa fel de aceasta licitatie pentru ca firma lui Claudiu Florica sa castige.

Gheorghe Stefan, vicepresedinte al PDL la acel moment, avea rolul de a asigura sprijinul lui Gabriel Sandu. Rolul meu a fost acela ca in prima faza sa asigur relationarea din Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pe de o parte si Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan, pe de alta parte, iar ulterior prin mijloacele de influentare pe care le aveam sa asigur sprijinul Guvernului pentru incheierea si derularea acestui contract.

Ulterior, am o noua intalnire cu Claudiu Florica in cadrul careia acesta mi-a comunicat valoarea estimativa a contractului si a comisionului care ajunsese la circa 18 milioane euro, spunandu-mi totodata ca este nevoie de o scrisoare de garantie si ca nu avem bani pentru aceasta. Tot Claudiu Florica mi-a spus ca anterior, pentru procurarea unei astfel de scrisori de garantie, a lucrat cu Dumitru Nicolae, solicitandu-mi sa ma ocup eu de discutiile cu acesta. Il cunosteam pe Dumitru Nicolae si am realizat impreuna cu acesta, Dinu Pescariu si Claudiu Florica o intalnire la baza sportiva a lui Dinu Pescariu. In cadrul acestei intrevederi am discutat despre scrisoarea de garantie, iar Dumitru Nicolae ne-a spus ca se va ocupa el de obtinerea acesteia. De comun acord am stabilit ca pentru acesta sa primeasca suma de 800.000 euro de la Dinu Pescariu din partea care ne revenea mie, lui Dinu Pescariu si lui Claudiu Florica.

In luna septembrie 2009 am avut o noua intrevedere cu Claudiu Florica, acesta spunandu-mi ca mai trebuie efectuata o plata de circa un milion euro din comisionul nostru catre Serban Tanasescu (n.red-fiul lui Mihai Tănăsescu, fostul ministru al finanțelor) si catre Razvan Radu, presedintele Unicredit. Din discutiile purtate am inteles ca acest comision trebuia platit pentru a se realiza cesiunea contractului la Unicredit.

In perioada urmatoare, din cate cunosc, fiecare dintre noi i-a comunicat lui Claudiu Florica persoanele cu care trebuia sa ia legatura pentru a efectua platile ce ne reveneau si tipul de contracte ce trebuia incheiat in vederea realizarii acestor plati. Personal le-am spus lui Claudiu Florica si Dinu Pescariu ca imi doresc ca din sumele ce-mi revin sa fie finantata si campania PDL de la sfarsitul anului 2009 pentru prezidentiale. In acest sens, spre sfarsitul anului 2009, i-am solicitat lui Dinu Pescariu sa efectueze urmatoarele plati:

-un avans de 500.000 euro catre o firma chinezeasca numita SHANZEN, pentru urmatoarele produse: 300.000 geci, 1 milion pixuri, 300.000 umbrele, 300.000 fesuri, 300.000 fulare, 1 milion brichete.

-suma de 300.000 euro la o alta sucursala in Austria pentru achitarea altor produse din campania electorala.

-spre sfarsitul anului 2009, inceputul anului 2010, Dinu Pescariu mi-a adus cash, in mai multe transe suma de 1.700.000 euro. Din acesti bani i-am remis domnului Gabriel Sandu cu titlu de imprumut suma de 500.000 euro, intrucat acesta mi-a spus ca are nevoie de bani urgent pentru a face plati aferente campaniei electorale prezidentiale.

- 600.000 euro i-am depus in transe, la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-am remis domnului Ivascu, la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez ca Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului si seful campaniei electorale. Banii i-am remis fara a primi vreo chitanta in acest sens. Din cate cunosc, din acesti 600.000 euro circa 400.000 – 450.000 euro au fost achitati catre reprezentanta din Romania a firmei SHANZEN. Cunosc acest aspect intrucat am vazut personal factura emisa de sucursala SHANZEN catre PDL. Prin aceasta plata minimala trebuia sa se creeze aparenta si o justificare pentru bunurile care intrau in circuitul de campanie electorala, care erau mult mai multe.

- 50.000 euro i-am dat domnului Alin Albu, trezorierul PDL pentru achitarea unor galeti, fara chitanta.

- 30.000 euro i-am dat domnului Radian Tufa, secretar general al Ministerului Transporturilor pentru a achita, transportul containerelor cu produse electorale in tara precum si costurile de depozitare.

- 300.000 euro i-am cheltuit in folos personal.

- 200.000 euro i-am remis firmei SHANZEN din Romania".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella