Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

MOTIVARE în cazul ŞERBAN BRĂDIŞTEANU: Nu putea să ia MITĂ, a MOŞTENIT O AVERE

25 Feb 2015
Chirurgul Şerban Brădişteanu, cel care în perioada 2000 – 2004, a fost senator din partea PSD Vâlcea, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în dosarul mitei de 3,5 milioane de euro de la o firmă elveţiană pentru o licitaţie trucată de medicamente. În motivarea sa, judecătoarea Otilia Bomboș a arătat că medicul este moştenitorul unei mari aceri şi că nu avea nevoie să ia mită. Mai mult, reprezentanţii firmei elveţiene erau convinşi că Brădişteanu va ajunge ministrul Sănătăţii în Romţnia.

"Inculpatul era (și este) o persoană cunoscută în lumea medicală, de notorietate, care a participat la reuniuni de specialitate, la congrese, a întreţinut permanent relaţii cu specialiști cu preocupări comune. Era cunoscut în egală masură de reprezentanţii tuturor firmelor ofertante, participante la licitaţie. Avea posibilităţi materiale moştenite din familie si castigate ca urmare a exercitării activităţii sale complexe de medic renumit care a lucrat în Germania si în ţară. Acest statut social îi oferea posibilitatea să nu dea curs unor eventuale tentaţii materiale și să-şi exercite calitatea de membru al unei comisii de licitaţie și de preşedinte al unei astfel de comisii cu imparţialitate, obiectivitate în selectarea participanţilor şi cu entuziasm şi implicare în ducerea la îndeplinire a acestei sarcini. Brădișteanu nu s-a implicat din propria iniţiativă într-o activitate care exceda competenţelor sale legale ca președinte al comisiei de licitaţie, ci a răspuns solicitărilor Ministerului Justiției şi de comun acord cu ceilalţi membrii ai comisiei de licitaţie", se arată în motivarea instanței.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella