FRAGMENTE din DENUNȚUL LUI COCOȘ: Sunt vizați Elena Udrea și Vasile Blaga

23 Feb 2015
După câteva luni de arest preventiv, omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, a ales să facă un denunț, despre cum a dat bani la PDL în anul 2009. Denunțul acestuia se referă la dosarul Microsoft, spunând că a sponsorizat campania electorală a PDL pentru a continua contractul cu Microsoft. De asemenea, Cocoș și-a recunoscut și acuzațiile.

"Precizez ca am sprijinit campania electorala din anul 2009 pentru a obtine sprijinul Guvernului in vederea derularii acestui contract (n.r. - contractul Microsoft). In acest sens, am fost sprijinit de catre Vasile Blaga si Elena Udrea.

Intr-o discutie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc contravaloarea produselor din lista mentionata, precizandu-mi ca suma ajunge la 3 milioane de euro".

"I-am solicitat lui Dinu Pescariu sa efectueze urmatoarele plati - un avans de 500.000 de euro catre o firma chinezeasca, Shanzen, pentru urmatoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete".

"Din banii primiti in cont de la Dinu Pescariu am achizitionat pe persoana fizica, impreuna cu fosta mea sotie, Elena Udrea, jumatate din hotelul Grivita, avand fiecare in proprietate o patrime chiar si azi. Precizez ca Elena Gabriela Udrea cunostea despre demersurile facute de mine in vederea derularii contractului de licente Microsoft si despre banii primiti si, asa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei in Guvern. Despre acest lucru stia si Vasile Blaga, care de asemenea a sustinut derularea contractului".

"600.000 de euro i-am depus in transe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivascu, la solicitarea domnului Vasile Blaga. Banii i-am remis fara a primi o chitanta".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...