TRAFICANT DE CARNE VIE din Vâlcea, condamnat la 6 ani de ÎNCHISOARE

Şase ani după gratii pentru un infractor de „meserie" din judeţul Vâlcea. Este o decizie luată de magistraţii Tribunalului Vâlcea, care l-au condamnat pe Nicolae Daniel Pătraşcu, zis şi „Dan Turcu", pentru comiterea infracţiunii de trafic de carne vie cu minori.
Nicolae Daniel Pătraşcu sau „Dan Turcu" a fost arestat, în luna martie a anului 2014, de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, după ce oamenii legii au descoperit că bărbatul a obligat o minoră să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi, iar el a beneficiat de sumele produse de pe urma exploatării sexuale a fetei. La percheziţia de la domiciliul acestuia, procurorii şi poliţiştii au găsit şi probele necesare pentru a-l pune pe „Dan Turcu" sub acuzare, iar în data de 14 aprilie 2014, ei l-au şi trimis în judecată.
Acum, mai exact în data de 18 februarie 2015, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne pe traficantul de carne vie la 6 ani de închisoare, la această pedeapsă adăugându-se încă 116 zile după gratii pe care inculpatul le mai avea de ispăşit după ce a ieşit din închisoare condiţionat, pentru o altă infracţiune. „În baza art. 211 alin. 1 şi 2 Cod penal raportat la art. 210 alin. 1 lit. a, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. art. 5 Cod penal; Condamnă pe inculpatul PĂTRAŞCU NICOLAE DANIEL, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Colibaşi, judeţul Argeş la pedeapsa de 6 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, ca pedeapsă complementară, a cărei executare se va face în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. În baza art. 104 alin. 2 Cod penal; Revocă beneficiul liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 116 zile rămas neexecutat din pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Pătraşcu Nicolae Daniel prin sentinţa penală nr. 221 din 5 octombrie 2011 pronunţată de Tribunalul Vâlcea – Secţia penală în dosarul nr. 4285/90/2011 şi dispune ca acest rest de pedeapsă să se adauge la pedeapsa aplicată în cauza de faţă. În total inculpatul Pătraşcu Nicolae Daniel va executa pedeapsa de 6 ani şi 116 zile închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, ca pedeapsă complementară, a cărei executare se va face în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. Aplică art. 60 Cod penal. În baza art. 65 alin. 3 Cod penal" – se arată în decizia instanţei.

Mărturiile şocante ale minorei exploatate sexual

Tânăra exploatată sexual ne-a declarat, la momentul respectiv, că a avut o scurtă relaţie cu Nicolae Daniel Pătraşcu, însă, după o perioadă de timp, el a obligat-o să întreţină relaţii sexuale şi cu alţi bărbaţi, în schimbul unor sume de bani pe care el îi reţinea în totalitate. „Dan Turcu" a agresat-o pe minoră în nenumărate rânduri, iar când fata reuşea să fugă din locuinţa lui şi să se ascundă la Centrul de Plasament „Andreea" din Râmnicu Vâlcea, infractorul mergea după ea şi o lua cu forţa. „Am avut cu el o relaţie de aproape două luni. L-am cunoscut prin oraş. Apoi totul a luat o altă întorsătură în această relaţie. El s-a schimbat, a devenit violent şi m-a obligat...(să întreţină relaţii sexuale – n.r.) M-a dus în diverse locaţii, oamenii la care mă ducea erau străini. Banii îi ţinea el, nu îmi dădea mie. Ştiu că mai avea fete, nu ştiu câte, dar mai erau" – a declarat minora Alexandra M.
În cazul tinerei, magistraţii au decis să îi dea câştig de cauză pe latură civilă şi să-l oblige pe „Dan Turcu" să-i plătească daune morale în valoare de 5.000 de lei.

Recidivist: în 2011, cerea bani pentru a interveni pe lângă poliţiştii rutieri

Nicolae Daniel Pătraşcu este cunoscut de oamenii legii încă din anul 2011, atunci când a fost arestat pentru trafic de influenţă. În fapt, bărbatul i-a cerut unui şofer de tir din Turcia suma de 1.500 de euro, spunându-i acestuia că poate interveni pe lângă poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea pentru a i se reda permisul de conducere ridicat ca urmare a unui accident rutier produs de turc pe DN 7 – Călimăneşti şi soldat cu moartea unei persoane. Turcul Dursun Tepedelen l-a crezut pe infractor că îl poate ajuta cu dosarul său penal şi i-a dat suma cerută. Când a văzut însă că a fost păcălit, cetăţeanul din Turcia l-a denunţat la Poliţie, iar poliţiştii i-au organizat un flagrant lui Nicolae Daniel Pătraşcu prinzându-l chiar în timp ce primea banii şi fiind arestat preventiv.
Atunci, mai exact în data de 9 septembrie 2011, „Dan Turcu" a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar după numai o lună de zile, magistraţii vâlceni l-au condamnat pe infractor la 2 ani de închisoare cu executare, iar turcul şi-a recuperat 1.450 de euro din suma cu care a fost păcălit. Acum, aşa cum spuneam, pe lângă cei şase ani de închisoare pe care-i va face pentru trafic de carne vie, Pătraşcu va fi nevoit să execute încă 116 zile neexecutate în condamnare anterioară.
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...