A CIRIPIT COCOŞ? Procurorii DNA cer arest la domiciliu pentru fostul soţ al Elenei Udrea

20 Feb 2015
Şanse mari pentru Dorin Cocoş să scape de arest preventiv. Surse judiciare dau ca sigură înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea de arest la domiciliu, în cazul omului de afaceri Dorin Cocoş, reţinut în Dosarul Microsoft.

Se pare că de aceeaşi măsură nu ar beneficia şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe 'Pinalţi' Ştefan, care are şi o stare de sănătate precară şi care a solicitat în mai multe rânduri schimbarea cu o măsură mai puţin restrictivă. Gheorghe Ştefan a fost adus vineri la audieri, însă anchetatorii nu au luat o decizie în ceea ce priveşte soarta lui.

Decizia procurorilor de a nu mai cere prelungirea arestării preventive a lui Dorin Cocoş, dacă e să ne luăm după ceea ce s-a întâmplat până acum, te poate duce cu gândul la o colaborare a fostului soţ al Elenei Udrea cu anchetatorii. Tot pe surse s-a aflat şi că Dorin Cocoş ar fi mărturisit la DNA că a finanţat campaniile PDL cu bani negri.

DNA a reţinut în sarcina lui Cocoş faptul că ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Omul de afaceri mai este reţinut şi în dosarul Bica II, deci chiar dacă i s-ar schimba măsura în dosarul Microsoft, acesta ar rămâne tot în spatele gratiilor.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...