CORUPŢIE! Încă un poliţist de la RUTIERĂ dat pe mâna justiţiei

Ridicat de mascaţi în luna noiembrie a anului 2014, pentru fapte de corupţie, poliţistul rutier de la Drăgăşani, Tiberiu Nuţu, a fost trimis în judecată. Procurorii vâlceni au reuşit să termine rechizitoriul în cazul său, iar în data de 2 februarie a.c., judecătorii Tribunalului Vâlcea au constatat că instanţa a fost sesizată în mod legal, hotărând să înceapă procesul pe fond. Agentul de poliţie Nuţu, din cadrul Poliţiei mun. Drăgăşani - Compartimentul Rutier, este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Infracţiuni pe bandă rulantă

Procurorii au descoperit că poliţistul Tiberiu Nuţu a pretins mită de la şoferi pentru a trece cu vederea infracţiunile comise de aceştia în trafic. Mai mult, agentul rutier a trecut cu vederea un transport ilegal de balast, deşi avea obligaţia de a da amenzi de peste 6.500 de lei. Pentru a strânge un întreg „buchet" de infracţiuni, Tiberiu Nuţu a mai comis-o încă o dată, furnizând informaţii din bazele de date administrate de MAI referitoare la datele de identitate ale proprietarului unui autovehicul, pe care le-a pus la dispoziţia unei persoane, în scopul obţinerii unor sume de bani sau alte foloase.

Şi, în final, poliţistul s-a dovedit şi a fi afacerist. Numai că, omul se afla în incompatibilitate cu funcţia pe care o deţinea la Poliţia Drăgăşani. În fapt, el „a realizat operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase, prin aceea că a organizat şi condus efectiv activitatea de achiziţie şi comercializare a unui număr de peste 1.000 anvelope second-hand, obţinând astfel sume de bani pentru sine sau pentru altul".

I s-a interzis să se apropie de colegii de la SPR Vâlcea

Pentru toate infracţiunile pe care le-a comis, poliţistul Tiberiu Nuţu a fost pus doar sub control judiciar. Instanţa i-a impus lui Nuţu să nu se apropie de martori, printre care se află şi colegi de-ai săi din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea. „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: (...) să nu se apropie de martorii Păunescu Raoul Alexandru, Păsărică Nicolae, Ghelcea Mihai Giorgian, Dumitrescu Nicoliţa, Ştefan Valentin Marian, Davidescu Constantin, Stoiculescu Ştefan Mădălin, Dragomir Mariana , Marin Constantin şi Mazilu Gabriel Olimpiu şi să nu comunice cu aceştia , direct sau indirect, pe nicio cale" – se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...