Cumnatul lui VICTOR PONTA, REŢINUT pentru 24 de ore

17 Feb 2015
Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti, după mai multe ore de audieri. Anchetatorii îl acuză pe Herţanu de trucarea unei licitaţii, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

Anterior, procurorii DNA au efectuat 14 percheziţii la firmele lui Herţanu şi la domiciliul unor persoane. În acelaşi dosar, mai sunt acuzaţi şi preşedintele CJ Prahova şi fiul său, deputatul Vlad Cosma. Nici prietenul premierului Ponta nu a scăpat de acuzaţii, el fiind urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Iată comunicatul DNA despre percheziţiile din dosarul cumnatului lui Victor Ponta. Procurorii DNA efectuează marţi 14 percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane. Potrivit unor surse judiciare, vizată este şi o firmă care aparţine mamei şi surorii lui Ponta.

Percheziţii au loc acasă la cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, care va fi dus la audieri la DNA Ploieşti. Surse judiciare au precizat pentru stiripesurse.ro că procurorii vizează fapte ilegale comise în legătură cu un proiect european de construcţie a unor reţele de canalizare.

Fondurile din cadrul proiectului european ar fi fost deturnate în proporţie de 54% şi însuşite în interes propriu. Pe lângă deturnarea de fonduri, procurorii suspectează şi alte tactici evazioniste. Prejudiciul se ridică la 7,8 milioane de lei, iar sumele din evaziune ar fi de 2,5 milioane de lei.

Potrivit surselor menţionate Iulian Herţanu, administrator al S.C. Grossman Engineering Group S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR Asfalt Construct Group S.R.L. Dobroești (jud. Ilfov), Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la S.C. CVR Asfalt Construct Group S.R.L., S.C. CVR Activities Group S.R.L. București și S.C. Gefam Pro S.R.L., și Mihail Marian Coman, administrator/asociat la S.C. Indserv S.R.L. Ploiești şi S.C. Indserv Proiect S.R.L. Ploiești și angajat al S.C. Hidro Prahova S.A., în calitate de consilier al directorului general, au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic".

Contractul a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. – S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L. şi S.C. Hidro Prahova S.A. Ploieşti. Contractul era finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

Cei trei au acţionat pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

La grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. şi o a patra persoană: Liviu Munteanu.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...