BREAKING NEWS: Fostul primar din BOIŞOARA şi OVIDIU CIOGESCU, CONDAMNAŢI la închisoare cu executare

Fostul primar al comunei Boişoara, Petre Popescu, şi patronul societăţii ElectroVâlcea, Eugen Ovidiu Ciogescu, au fost azi, 16 februarie 2015, condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, respectiv dare de mită. Petre Popescu a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, iar Ovidiu Ciogescu va sta după gratii 2 ani.

„Condamnă pe inculpatul Popescu Petre la pedeapsa principală de 3 ani închisoare şi la pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 al.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi c Cod Penal 1969. În baza art.290 Cod Penal 1969 cu aplic. art.5 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare. În baza art.33 lit.a – 34 lit.b ,35 alin.1 Cod Penal 1969 inculpatul Popescu Petre execută pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi c Cod Penal 1969. Interzice inculpatului drepturile pre. la art.64 al.1 lit.a, teza a II-a – lit.b şi c Cod 2Penal, în condiţiile art.71 Cod Penal 1969. Condamnă pe inculpatul Ciogescu Ovidiu Eugen la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art.65 alin.1 Cod penal 1969 interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 al.1 lit.a, teza a II-a şi lit.b şi c Cod Penal 1969 pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art.290 Cod Penal 1969 cu aplic.5 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare. În baza art.33 lit.a – 34 lit.b ,art.35 alin.1 Cod penal 1969 inculpatul Ciogescu Ovidiu Eugen execută pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi c Cod Penal 1969" – se arată în decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Petre Popescu şi Ovidiu Ciogescu au fost înştiinţaţi că trebuie să se prezinte în 60 de minute la arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Trebuie să reamintim că, în anul 2011, Petre Popescu a fost pus sub învinuire de procurorii DNA Pitești, fiind acuzat de luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Anchetatorii au stabilit că primarul Popescu a primit mită de la controversatul om de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL și SC Marvelov SRL, o vilă construită pe terenul edilului și o combină frigorifică, bunuri estimate la aproximativ 200.000 de lei. În schimb, edilul le-a atribuit ilegal firmelor lui Ciogescu contracte din bani publici de 5 milioane de lei.

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...