Monica Iacob Ridzi, 5 ANI DE ÎNCHISOARE

16 Feb 2015
Fostul ministru pedelist al Tineretului si Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a primit sentinţa definitivă în dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Vestea este una proastă pentru ea deoarece Înalta Curte de Casaţie şi justiţie a decis ca Iacob Ridzi să execute 5 ani de închisoare.

Şi la prima instanţă, Monica Iacob Ridzi a primit tot 5 ani de detenţie cu executare, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu în dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului.

Monica Iacob Ridzi, ministru al Tineretului si Sporturilor în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, a organizat în data de 2 mai 2009 o Zi a Tineretului. Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, iar banii au fost încredinţaţi fără licitaţie unor companii private.

Acest eveniment i-ar fi adus beneficii Elenei Basescu, care candida atunci pentru a ocupa un loc în Parlamentul European.

În 2009, Elena Băsescu și-a început campania pentru europarlamentare – imediat după manifestările din 2 mai - în Petroșani, participând, alături de Monica Iacob-Ridzi (ministru) și Tiberiu Iacob-Ridzi (primar) la spectacolul organizat de Primăria Petroșani cu ocazia Zilei Europei pentru care municipalitatea a alocat aproape 100 de mii de lei.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...