Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Dorin Dobrişan a contestat târziu acuzaţiile de corupţie ale procurorilor

Încercând să scape cu orice preţ de noul dosar de corupţie în care este implicat, fostul bancher Dorin Dobrişan s-a gândit să conteste în instanţă probele procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Numai că, cererea i-a fost respinsă ca fiind tardivă, judecătorii Tribunalului Vâlcea luând decizia de a dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Dorin Dobrişan, Alexandra Mădălina Cernea (fostă Ciuteanu) şi Petre Ciuteanu.

Reamintim că, în data de 11 decembrie 2014, procurorii DNA au finalizat încă un caz în care este implicat Dorin Dobrişan – fost director CEC Bank Râmnicu Vâlcea, trimiţându-l în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea. De data aceasta, el este inculpat alături de Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu, analist credite la CEC Bank, respectiv administrator al unei societăţi comerciale. Aşadar, Dorin Dobrişan este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, faptele se pare că au fost săvârşite în perioada 2006-2008, când Dorin Dobrișan încă mai era director la CEC Bank – Filiala Râmnicu Vâlcea. Astfel, în calitatea pe care o avea şi cu ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, el a acordat ilegal un credit ipotecar de 90.000 de euro. Pentru „ajutorul" dat, Dobrişan a primit mită un teren în Râmnicu Vâlcea, în valoare de 137.135 lei. Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpaţilor Dorin Dobrişan şi Alexandra Mădălina Cernea.

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella