ATACATORUL din Militari a fost ELIBERAT

Mihai Chiriţă, atacatorul din Militari care a rănit trei persoane cu un pistol cu bile, printre care o tânără care şi-a pierdut un ochi, a fost eliberat din arest, după ce instanţa supremă a admis sesizarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi a constatat încetată de drept măsura arestării preventive.

Întrucât instanţa nu a dispus prelungirea arestului, reprezentanţii ANP au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde se judecă dosarul lui Chiriţă, astfel încât judecătorii să constate încetarea de drept a mandatului de arestare. Instanţa a respins sesizarea Administraţiei Penitenciarelor, iar în urma acestei decizii, ANP a depus o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă, analizând contestaţia, în 11 februarie a constatat că mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Chiriţă a încetat de drept, motiv pentru care a fost eliberat.

Mihai Chiriţă era în arest din 25 noiembrie 2013, după ce, cu două zile înainte, a tras cu un pistol cu bile în faţa hipermarketului Cora Militari. Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile lui Chiriţă, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, întrucât au intrat în conflict cu alte persoane. Ulterior, în afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...