Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Fost preşedinte de CJ, pus sub control judiciar

Procurorii anticorupţie au decis luni, 2 februarie 2015, să-l pună sub control judiciar pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, pentru următoarele 60 de zile. Acesta este acuzat de o infracțiune prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, de folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", în formă continuată (35 acte materiale), precum şi de instigare la opt infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care trei în formă continuată.

Urmărirea penală faţă de Nicolescu a început în luna martie a anului 2014, atunci când DNA a dezvăluit că, în calitate de preşedinte al Consiliului judeţean Argeş şi totodată de preşedinte al (PSD), el şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a ajuta un magistrat să ocupe o funcţie de conducere într-o instanţă. Mai mult, Constantin Nicolescu este acuzat că, în perioada 2007-2010, a influenţat primarii PSD din Argeş să încheie contracte cu societatea comercială European Project Consulting. Obiectul contractelor era de consultanţă, elaborare strategie locală şi elaborare cereri de finanţare - implementare proiecte europene.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella