Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

BREAKING NEWS: IONUŢ IONESCU a fost trimis în judecată

29 Ian 2015
Fostul director comercial al SC APAVIL SA a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de infracţiunea de luare de mită.
În rechizitoriu se arată că în perioada septembrie 2014 – 08 ianuarie 2015, Ionuţ Ionescu, având calitatea de funcţionar public, a acceptat de la un denunţător, reprezentant al firmei SC Hidroprest Steel SA din Fundeni, Ilfov, o sumă de bani spunându-i că "vom lega o frumoasă prietenie în 2015". Flagrantul a avut loc în data de 8 ianuarie la restaurantul Crystal Palace din Râureni. Ionuț Ionescu s-a întâlnit cu denunțătorul, om de afaceri din Craiova, la restaurantul respectiv, unde au băut o cafea. La ieșirea din restaurant, îl așteptau mai multe persoane, care s-au dovedit a fi procurori DNA.
De asemenea, denunţătorul i-ar fi promis suma de 10.000 USD în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv atribuirea preferențială, prin achiziție directă, de contracte de achiziție publică, de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea în favoarea firmei sale.
„În același context, inculpatul a acceptat să-i fie remis un procent de 15% din contravaloarea plăților care urmau să fie efectuate de SC APAVIL SA Vâlcea, în baza contractelor de achiziție publică încheiate ulterior cu societatea martorului denunțător, din care să fie scăzută suma în numerar de mai sus, care reprezenta un avans.
În baza acestei înțelegeri, inculpatul Ionescu Ion a primit efectiv de la martorul denunțător, în perioada de mai sus, sumele de 1.000 USD (septembrie 2014), 5.000 de lei (06.11.2014), respectiv 1.000 de euro și 20.000 lei (08.01.2015 – când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante), cu mențiunea că suma de 1.000 de euro a fost pretinsă expres de inculpat în ziua de 12.12.2014 pentru o subordonată de-a sa, cu intenția de a fi folosită tot interes personal", se arată în rechizitoriu.
De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor de 5.228 lei și 130 euro, proprietatea inculpatului Ionescu Ion, în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare și a confiscării speciale.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella