Adevărul despre implicarea senatorului Coca în afacerile lui Lăbuş

21 Ian 2015
Într-o totală intenţie de macularea imaginii parlamentarului vâlcean Laurenţiu Coca, pe un blog deţinut şi întreţinut de doi liberali vâlceni, a apărut un fragment din dialogul telefonic purtat de acesta cu şeful grupului de infractori arestaţi nu demult, Mihai Obreja. Prezentarea trunchiată a stării relaţionale dintre senator şi interlop, a condus la înţelegerea greşită a situaţiei, murdărind imaginea publică a pesedistului râmnicean. De altfel, acesta a fost şi scopul (scoaterea senatorului din cursă de eventual candidat la preşedinţia organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea!), pentru că în dosarul cauzei nu se reţin responsabilităţi juridice în sarcina parlamentarului nostru şi nici implicarea sa în ajutorarea grupului amintit. Pentru restaurarea adevărului, redăm, mai jos, fragmentele din referatul de arestare a infractorilor în care este vorba de senatorul Laurenţiu Coca şi neimplicarea sa în caz. • Romeo POPESCU

Situaţia de fapt referitoare ia inducerea în eroare cu privire la obţinerea sumei de 45.918 lei de către Obreja Mihăiţă, prin intermediul S.C. Montaj Construct S.R.L.

În vederea obţinerii unor sume de bani, Obreja Mihăiţă, ca urmare a ascendentului avut asupra persoanei vătămate, i-a cerut în data de 22.02.2010 să îl ajute pe senatorul Coca Laurenţiu cu suma de 45.918 de lei, pe care să o vireze unei societăţi a acestuia, respectiv SC Montaj Construct SRL, pentru ca această din urmă societate să nu intre în incidenţă de plată.

Pentru a-i întări convingerea lui Popii Ion că îşi va recupera această sumă de bani Obreja Mihăiţă i-a spus acestuia că el se constituie garanţia pentru acest împrumut, iar dacă banii nu vor fi înapoiaţi firma senatorului îi va presta lucrări de construcţii termopane la imobile pe care acesta le avea în curs de realizare.

Cu privire la această situaţie de fapt trebuie precizat că datele obţinute în cauză relevă faptul că Obreja Mihăiţă împrumutase numitului Coca Laurenţiu Florian, respectiv pentru un apropiat al acestuia, numitul Popescu Constantin suma de 50.000 de euro în urmă cu patru ani. Societatea S.C. Montaj Construct S.R.L. administrată de numitul Coca Laurenţiu în perioada 27.11.2002 - 18.12.2008 a preluat în data de 24.05.1996 contractul de leasing nr. 20249/13.06.2005 încheiat de către BCR Leasing ce privea autoturismul marca Mercedes CLK cu numărul de înmatriculare B - 994700910, autoturism care nu a fost în realitate utilizat de către societatea menţionată, fiind utilizat de către numiţii Obreja Mihăiţă, Popa Camelia şi Dumitrescu George Mircea, societatea achitând ratele aferente contractului de leasing în contul dobânzilor sumelor împrumutate. Trebuie precizat că în perioada 14.06.2007 -14.10.2008, numitul Obreja Mihăiţă a avut împreună cu Coca Laurenţiu Florian calitatea de asociat în societatea menţionată.

De altfel, aşa cum rezultă din descrierea situaţiei de fapt referitoare la persoana vătămată Diaconu Dorel Octavian, acest autoturism a fost folosit şi de către acesta, fiindu-i remis de Obreja Mihăiţă şi utilizat în vederea inducerii sus numitului în eroare.

Astfel, începând din data de 19.02.2010, Coca Laurenţiu îl apelează insistent pe numitul Obreja Mihăiţă solicitându-i acestuia să îl ajute în vederea determinării lui Dumitrescu George Mircea pentru achitarea ratelor reziduale ale contractului de leasing, încheiat între SC Montaj Construct SRL şi BCR leasing, pentru autoturismul marca Mercedes menţionat.

Din cuprinsul acestor convorbiri telefonice rezultă în mod cert şi indubitabil că acest autoturism era achiziţionat, în mod fictiv SC Montaj Construct SRL, pentru că autoturismul nu deservea obiectul de activitate al societăţii, fiind folosit în realitate de o altă persoană şi anume Dumitrescu George Mircea, care se angajase faţă de Obreja Mihăiţă, deţinătorul real al autoturismului, să achite valoarea ratei reziduale şi a celorlalte obligaţii aferente contractului. Aspectele rezultate ca urmare a interceptării convorbirilor telefonice au relevat în mod clar că Dumitrescu George Mircea dispunea de acest autoturism, fiind lăsat gaj contra unei sume de bani unei persoane Gusti din altă localitate.

Mai rezultă, reprezentativ pentru atitudinea agresivă a lui Obreja Mihăiţă - din discuţiile purtate între Obreja Mihăiţă şi senatorul Coca Laurenţiu - că acesta din urmă, cu ocazia solicitării în mai multe rânduri a sumei de bani necesare achitării autoturismului, este înjurat şi umilit, pe un ton agresiv, prin afirmaţii de genul "Bă eşti chiar futut, chiar vrei să ne certăm? sunt într-un birou, te sun imediat cum ies de aici am zis"; „Bă, lasă-mă mă în p.. mea Laurenţiule, ia dă-mi mă banii care ţi-am dat du-te în morţii mătii, ia dă-mi banii care ai venit în casa şi mi-ai luat! Ce tot mă fuţi pe mine mă! Du-te la ăla şi ia-ţi maşina şi vindeţi maşina"; "Plângeai pe stradă, plângeai pe stradă Laurenţiule, domne că îmi intră cec îmi intră cec că mă nenoroceşte, i-a adu-ţi aminte!"; "Bă Laurenţiule de 4 ani sunt banii mei sunt la tine, ţie în mână ţi i-am dat! Ai curaj să zici că nu ţi-am dat ţie în mână?" Şi totodată spunându-i-se că nu are dreptul să ceară niciun ban în plus, pentru că în urmă cu 4 ani de zile a venit la domiciliul lui Obreja Mihăiţă şi acesta i-a dat în numerar cu titlu de împrumut suma de 50.000 de euro sumă pe care nu o achitase nici până în acel moment.

Vis-a-vis de acest din urmă aspect senatorul Coca Laurenţiu îi spune lui Obreja Mihăiţă că banii nu au fost pentru el ci pentru altă persoană cu care a venit la domiciliul său, dar Obreja Mihăiţă îi spune că banii i-au fost daţi lui în mână. Datele obţinute au relevat că suma de 50.000 de euro împrumutată de Obreja Mihăiţă la solicitarea lui Coca Laurenţiu a fost pentru numitul Popescu Constantin, zis Costi, administrator al S.C. Prelcon S.R.L., persoană de asemenea supusă constrângerilor de către Obreja Mihăiţă în vederea restituirii sumelor împrumutate şi dobânzilor aferente acestora, procesul verbal întocmit în acest sens relevând în mod clar această împrejurare.

Pe parcursul zilei de 22.02.2010 numitul Coca Laurenţiu insistă în mai multe rânduri în vederea determinării lui Obreja Mihăiţă pentru a achita suma de 45.918 lei, sumă aferentă unui ordin de plată introdus spre decontare de către BCR Leasing, aferent obligaţiilor de plată contractului de leasing amintit, interceptările telefonice autorizate în cauză relevând aceste aspecte.

În continuare Obreja Mihăiţă îl apelează pe Dumitrescu George Mircea, căruia îi expune situaţia, solicitându-i în mod imperativ să achite obligaţiile legate de autoturismul menţionat . Faptul că de acest autoturism în realitate dispunea Obreja Mihăiţă, ca urmare a înţelegerilor cu privire la plata dobânzilor sumelor împrumutate, rezultă şi din convorbirile celor doi ocazie cu care senatorul Coca Laurenţiu îi spune lui Obreja Mihăiţă că el a făcut ce a vrut acesta şi autoturismul a intrat în posesia lui Obreja Mihăiţă : "Mihai, ţi-ai dat cuvântul, eu am făcut ce ai vrut tu, ţi-ai luat maşina".

Este evident, de altfel şi aspectele expuse mai jos confirmă fără dubiu că Obreja Mihăiţă deţinea controlul asupra autoturismului respectiv şi urmărea intrarea efectiv în posesia acestuia.

Astfel, Dumitrescu George Mircea este direcţionat să se deplaseze la biroul S.C. Montaj Construct de unde îi comunică lui Obreja Mihăiţă situaţia sumei care trebuie achitată. Pe parcursul discuţiei telefonice Obreja Mihăiţă îşi afirmă intenţia de se implica în obţinerea de bani pentru achitarea sumei respective precum şi cu privire la recuperarea ulterioară a autoturismului de la Gusti.

În vederea obţinerii sumei de 45.918 lei, Obreja Mihăiţă a luat legătura cu Popii Ion (în data de 22.02.2010, la ora 15.36, numitul Obreja Mihăiţă, (notat OM) aflat la postul telefonic ********* contactează pe numitul Popii Ion, (notat PI) aflat la postul telefonic ********* şi poartă următoarea discuţie:

PI: Da, Mihai.

OM: Hai, mă, Marcele, vii până la mine?
PI: Da, da, da... uite sunt pe drum.

OM: Hai repede că am o combinaţie. Bine. Ciao.
PL: Bine.

Cei doi s-au întâlnit, ocazie cu care acestuia din urmă i s-a solicitat, aşa cum am arătat mai sus, împrumutarea societăţii administrată de Coca Laurenţiu cu suma menţionată, afirmând că va garanta personal pentru acest împrumut. Aşa cum vom expune mai jos, profitând de ascendentul creat asupra persoanei vătămate şi a temerii reale pe care i-o insuflase, Obreja Mihăiţă i-a solicitat suma respectivă în scopul evident al inducerii în eroare a acestuia, în nici un moment neurmărind restituirea acesteia ci numai deposedarea lui Popii Ion de suma respectivă de bani, ulterior cunoscând că prin prisma poziţiei sale de forţă nu va restitui suma.

În aceste condiţii, Popii Ion acceptă viramentul sumei respective, mai ales în condiţiile în care i s-a precizat de către Obreja Mihăiţă că pentru a fi sigur de returnarea împrumutului, va încheia în mod fictiv un contract de avans lucrări tâmplărie termopan cu S.C. Montaj Construct S.R.L, societate care a emis şi o factură avans lucrări - factura nr. 269/22.02.2010 - cu menţiunea avans lucrare tâmplărie cu geam termopan, factură fictivă care să disimuleze efectuarea plăţii menţionate, lucrările respective nefăcând obiectul vreunei înţelegeri, de fapt acestea nefiind realizate niciodată.

Astfel, persoana vătămată a fost indusă în eroare cu privire la faptul că în situaţia în care nu se va returna împrumutul sumei respective de bani, va putea obţine efectuarea unor lucrări de tâmplărie termopan în contul acestora, aspecte evident nereale, aşa cum vom arăta mai jos.

În ceea ce priveşte descrierea împrejurărilor în care Popii Ion a achitat suma de bani din contul SC Marlaur Comp SRL deschis la Cec Bank către societatea de leasing finanţatoare a acestui autoturism, şi acestea sunt reflectate întocmai în conţinutul convorbirilor purtate între Ohre]a Mihăiţă şi Dumitrescu George Mircea, în sensul în care, pentru a-l supraveghea îndeaproape şi pentru a fi siguri că Popii Ion va achita această sumă de bani, acesta a fost condus la sediul băncii de către numitul Sandu Petre Valeriu, loc în care urma să se prezinte şi numita Simona, contabila SC Montaj Construct SRL, care urma să fie trimisă de Dumitrescu George Mircea.

Astfel rezultă în mod clar coordonarea activităţii infracţionale de către numitul Obreja Mihăiţă, a faptului că acesta este recunoscut ca şi conducător al grupării, toate persoanele executând întocmai acţiunile dispuse de către acesta şi recunoscându-i autoritatea.

Datele obţinute ca urmare a punerii în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică relevă fără nici un dubiu implicarea lui Obreja Mihăiţă în coordonarea întregii activităţi referitoare la plaia sumei respective de bani. dosar vol. IV fila 146-172

Astfel în după amiaza zilei de 22.02.2010 Popii Ion a întocmit ordinul de plată nr. 27 prin care S.C. Marlaur Comp S.R.L. a virat în contul S.C. Montaj Construct S.R.L. suma de 45.918 lei, suma respectivă fiind virată în aceeaşi zi din contul acestei ultimei societăţi în contul BCR Leasing, aşa cum rezuliă din analiza extrasului de cont Pereni S.C. Montaj Construct, plăţile fiind înregistrate în sistemul bancar în data de 23.02.2010.
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...