EXCLUSIVITATE: Referatul arestării CLANULUI LĂBUŞ şi a poliţistului Gabriel POPA

15 Ian 2015

VOCEA VÂLCII vă prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, referatul procurorilor DIICOT Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă în cazul celor 6 membri ai grupării infracţionale, dar şi al poliţistului Gabriel Popa. Astfel, anchetatorii îl identifică pe Mihăiţă Obreja drept liderului grupului infracţional, cel care a iniţiat, constituit şi coordonat membrii grupării.

Conform oamenilor legii, în referat, se reţine că acţiunile de înşelăciune şi şantaj ale grupului coordonat de Obreja Mihăiţă au avut ca obiect, pe lângă „clasica" modalitate de acordare de împrumuturi cu dobândă ridicată şi ulterior împovărarea victimelor şi constrângerea acestora şi obţinerea, prin înşelăciune şi şantaj, de lucrări de manoperă în construcţii sau materiale de construcţii în beneficiul societăţilor controlate, care, ulterior, prin includerea în imobilele construite şi valorificarea acestora au adus beneficii materiale deosebit de importante grupului.

Tot în documentul întocmit procurorii DIICOT, numai prejudiciile create în prezenta cauză celor 4 persoane vătămate se ridică la suma de peste 800,000 de euro, însă datele obţinute susţin existenţa şi a altor persoane prejudiciate, victime ale grupului din mediul de afaceri din judeţul Vâlcea a căror activitatea comercială şi viaţă privată a fost afectată grav de acţiunile acestuia. La dosar sunt indicii temeinice potrivit cărora numărul victimelor este mult mai mare decât cele care au avut curajul sa dea declaraţii în fata organelor de urmărire penala, însă acestea nu apelează încă la justiţie, fie din teama, fie pentru ca nu au pierdut în totalitate averea, aşa cum s-a întâmplat cu persoanele vătămate.

În concret, procurorii concluzionează că Obreja Mihăiţă a coordonat şi condus în mod direct activitatea grupului infracţional, ceilalţi membri ai grupului punând în executare ordinele acestuia de îndată. Persoana cea mai apropiată şi de încredere a liderului este numitul Sandu Petre Valeriu, cumnatul acestuia. Acesta avea rolul de a exercită presiuni directe asupra victimelor grupului, colecta sumele de bani de la acestea, a susţinut şi exercitat activitatea de inducere în eroare a victimelor, a avut acces direct la sumele de bani deţinute de Obreja Mihăiţă şi a fost implicat în activitatea economico- financiară a societăţilor ce sunt controlate de către Obreja şi prin intermediul cărora au gfost introduse mare parte din sumele de bani ce provin din activitatea infracţională extinsă a grupării.

CITEȘTE AICI REFERATUL: DESCARCĂ AICI

Reproducerea integrală sau parţială a acestui text, a documentelor şi a fotografiilor se poate realiza doar cu menţionarea sursei www.voceavalcii.ro.

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...