DNA, în RĂZBOI TOTAL cu un fost BANCHER din VÂLCEA

Condamnat deja la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, celebrul ex-bancher din judeţul Vâlcea a intrat din nou în vizorul procurorilor DNA. Şi de această dată, el este acuzat că a luat mită pentru acordarea de credite ilegale.

Problemele penale par să nu-l ocolească deloc pe cel mai vestit bancher din judeţul Vâlcea. Încă din anul 2010, fostul director al CEC Bank – Filiala Râmnicu Vâlcea, Dorin Dobrişan, este „hăituit" de procurorii DNA, care nu vor să îi dea pace deloc. Ei bine, primul dosar pe numele lui Dobrişan a fost celebru la vremea aceea, atunci ex-bancherul fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals în formă continuată, infracţiune de spălare a banilor în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. Între timp însă, după aproape 4 ani de judecată, în luna octombrie a anului 2014, Dorin Dobrişan a fost condamnat de Tribunalul Călăraşi la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, decizia nefiind însă definitivă.
Pe lângă această condamnare însă, fostul director al CEC Bank – Filiala Râmnicu Vâlcea s-a mai ales cu un dosar penal pentru fapte de corupţie şi cu o recentă trimitere în judecată.

Dobrişan primea mită pentru acordarea unor credite ilegale

Ei bine, în data de 11 decembrie 2014, procurorii DNA au finalizat încă un caz în care este implicat Dorin Dobrişan, trimiţându-l în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea. De data aceasta, el este inculpat alături de Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu, analist credite la CEC Bank, respectiv administrator al unei societăţi comerciale.
Aşadar, Dorin Dobrişan este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, faptele se pare că au fost săvârşite în perioada 2006-2008, când Dorin Dobrișan încă mai era director la CEC Bank – Filiala Râmnicu Vâlcea. Astfel, în calitatea pe care o avea şi cu ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, el a acordat ilegal un credit ipotecar de 90.000 de euro. Pentru „ajutorul" dat, Dobrişan a primit mită un teren în Râmnicu Vâlcea, în valoare de 137.135 lei. „Această sumă de bani a fost acordată în mod abuziv inculpatului Ciuteanu Petre, cu încălcarea normelor bancare și a procedurilor interne de creditare, în condiţiile în care documentele ce atestau veniturile clientului nu corespundeau realităţii, iar contraexpertiza imobilului adus în garanţie nu fusese realizată de evaluatorul băncii. De altfel, aceste aspecte erau cunoscute de inculpatul Dobrișan Dorin, toate fiind realizate la iniţiativa sa" – se arată în rechizitoriul DNA. Trebuie menţionat că procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpaţilor Dorin Dobrişan şi Alexandra Mădălina Cernea.
Primul termen la Tribunalul Vâlcea a avut loc în data de 12 decembrie 2014, când şeful Secţiei Penale a Tribunalului, Adrian Mugurel Gheorghiţă, s-a abţinut, iar cauza a fost repartizată aleatoriu la alt magistrat. Următorul termen în proces va fi pe data de 14 ianuarie 2015.

Citiţi şi: CONDAMNĂRI grele pentru DOBRIŞAN & CO. 

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...