RETROSPECTIVA 2014: 40 de magistraţi certaţi cu legea

Aproape 40 de magistraţi au fost anchetaţi, arestaţi sau trimişi în judecată în 2014. Luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă sunt doar câteva dintre acuzaţiile care li se aduc. Mai jos vă reamintim câteva dintre cele mai răsunătoare cazuri în care cei care ar fi trebuit să împartă dreptatea au trecut de partea infractorilor.

Stan Mustaţă. Judecător la Curtea de Apel Bucureşti. A fost săltat de DNA chiar din sediul instanţei, în ziua în care trebuia să judece un termen al procesului lui Dan Voiculescu. Acuzat de luare de mită, judecătorul a fost arestat în luna aprilie.

Mircea Moldovan şi alţi trei judecători, Elena Rovenţa, Ciprian Viziru şi Ion Stanciu, au fost arestaţi pentru luare de mită. Ar fi primit mii de euro, dar şi carne, vacanţe sau haine pentru a interveni în dosare de insolvenţă.

În 2014, am avut parte de judecători implicaţi şi în mafia retrocedărilor de terenuri şi păduri. Cel mai răsunător este dosarul de la Braşov în care au fost arestaţi Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei, dar şi deputatul Ioan Adam. Retrocedarea ilegală a peste 40.000 de hectare de pădure s-ar fi făcut cu ajutorul direct a doi magistraţi de la Tribunalul Covasna.

Ordog Lorand Andraş şi Gabriel Uţă sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, după ce i-ar fi dat o sentinţă favorabilă lui Gheorghe Sturdza, pretinsul moştenitor al domeniilor Ghica. În acelaşi caz, este urmărită penal şi soţia deputatului Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov.

Acuzaţiile că ar fi ajutat un om de afaceri să câştige procese, le-au adus pe magistralele de la instanţa supremă Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu în boxa acuzaţiilor.

La o discuţie la DNA a fost chemat şi judecătorul Mircea Moldovan de la Tribunalul Bucureşti. În încercarea de a scăpa de mascaţi, magistratul a sărit gardul locuinţei sale şi a fugit.

Adevăratul cutremur în lumea justiţiei a avut loc când procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, a fost arestată preventiv pentru abuz în serviciu într-un dosar în care colegii săi de la DNA o acuză că ar fi prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...