Şeful de la Drumuri Naţionale Vâlcea în vizor la DNA?

14 Dec 2014
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a fost călcată de DNA vineri dimineaţă când anchetatorii anticorupţie, au ridicat o serie de documente privind unele contracte, ce sunt considerate a fi oferite „cu dedicaţie". Astfel, au fost făcute 30 de percheziţii în Bucureşti şi alte şase judeţe. Este vorba despre un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, infracţiuni ce ar fi fost comise între anii 2008-2014 de un afacerist doljean, Lucian Dascălu, dar şi împreună cu soţia fostului ministru al apărării, Corneliu Dobriţoiu. La sediul Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, au fost chemaţi şi angajaţii din unităţile subordonate, cum ar fi secţiile de Drumuri Naţionale din Târgu Jiu sau Vâlcea.

Judeţele vizate de procurori unde au fost făcute percheziţii sunt: Dolj, Ilfov, Suceava, Iaşi, Cluj şi Braşov, din care şase la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit Mediafax, în acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu, iar cercetările vizează influenţarea rezultatelor unor licitaţii de atribuire a unor contracte de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Contractele suspecte ar fi avut ca obiect servicii de reparare şi întreţinere a unor autovehicule din dotarea Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Cluj, Iaşi, Braşov, Suceava şi Bucureşti. Mediafax a indicat un număr de şapte firme care ar fi încheiat contracte dubioase cu CNADNR: SC Eurospeed SRL, SC RO Maryo SRL, SC Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe Romania SRL, SC Tig For Serv SRL şi SC Olflav Impex SRL, ultimele trei fiind înregistrate în Dolj, mai exact în comuna Malu Mare.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...