Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

2 milioane de dosare înregistrate de DNA în 2014

14 Dec 2014
Direcţia Naţionala Anticorupţie a avut cea mai intensa activitate în anul 2014. Activitatea DNA s-a accelerat probabil că datorită faptului că a fost an electoral cu alegeri europarlamentare, dar şi prezidenţiale. Cifrele, însă, arată că DNA a trimis în instanţă, 2,12 dosare pe zi. Am avut parte să vedem oameni grei ridicaţi de mascaţi şi duşi la DNA, cum ar fi parlamentari, oameni de afaceri, preşedinţi de consilii judeţene, avocaţi şi chiar magistraţi. Majoritatea dintre aceştia au defilat in fata camerelor de filmat în timp ce erau aduşi la sediul DNA.

Conform datelor furnizate de site-ul Termene.ro, la cererea luju.ro, de la 1 ianuarie 2014 si pana la data de 9 decembrie 2014 in instantele din Romania au fost inregistrate 2.004.190 de dosare. Dintre acestea, 731 de dosare (cu o medie de 2.12 dosare pe zi) in care sunt implicate 4833 de parti (o medie de 6.6 parti per dosar) provin de la Directia Nationala Anticoruptie. Luna in care au fost inregistrate cele mai multe dosare provenind de la DNA a fost luna iunie, cand au ajuns pe masa judecatorilor nu mai putin de 86 de dosare privind infractiuni de coruptie.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella