Alianţa şopârloiului e moartă şi îngropată

14 Dec 2014
De mai multă vreme constat că personajele din sfera Puterii comunică cu poporul prin facebook. Premierul Ponta ne anunţă pe facebook că va lua cina cu Regele Mihai. Regele, nefiind înscris pe reţelele de socializare, nu a ştiut ce poftea Ponta şi a plecat din ţară. Astăzi, nişte miniştri îşi anunţă demiterea mascată în demisie, tot pe facebook. Măi să fie... Tot pe facebook am aflat că s-a reînfiinţat USL sub titulatura de USL 2.0. Sfidător şi umilitor! Murise, deja.

USL a fost o alianţă sinistră, diabolică, care a întors România înapoi cu 10 ani. O alianţă cu un trio malefic, Antonescu, Ponta, Voiculescu. Intenţia a fost una singură, acapararea întregii ţări, împărţirea ţării pe feude, tinerea justiţiei sub papuc. Explicaţia dispariţiei USL este destul de simplă: a fost o utopie, ca şi comunismul. Niciodată în istorie nu s-a mai văzut ca un partid de stânga să se unească cu un partid de dreapta şi să iasă unul de centru-stânga. A fost o struţo-cămilă, o ciudăţenie a naturii, care, ca toate ciudăţeniile, nu a avut viaţă lungă. Cei doi păcălici au făcut de râs PNL un partid istoric cu tradiţie, şi PSD, un partid care oricum nu va avea mulţi ani de trăit de-acum în colo.

USL-ul marele eşec politic, a fost creat după chipul şi asemănarea varanului Voiculescu. Acest infractor a fost creierul care a pus la cale construcţia penală menită să-l salveze de la puşcărie. Reţeta a fost simplă: a susţinut politic, prin metode specifice securităţii şi prin moşia media Antena 3, în cele mai înalte structuri ale statului, un hoţ intelectual, Victor Ponta, un bi-repetent, Crin Antonescu, un sculer matriţer care a făcut o facultate în 8 ani, Valeriu Zgonea şi alte deşeuri ale societăţii. În urma loviturii de stat din 2012, aceşti bandiţi au schimbat avocatul poporului, au demis şefii Senatului şi Camerei Deputaţilor, au schimbat şeful de la Statistică, au trimis torpile către DNA, ANI, Curtea Constituţională şi alte instituţii democratice, l-au suspendat pe Preşedintele României, Traian Băsescu pentru acuzaţii imaginare etc.

E greu de spus cum s-a născut monstruozitatea asta socialist-liberală, ajunsă la a doua ediţie. Unii zic că Şopârla a simţit o chemare istorică de lider al unor alianţe. Ştim că nu avut nici un program. Niciunul! Atât au fost în stare: „Jos Băsescu!". Să articuleze programe naţionale, nici vorbă. Pare-se că, totuşi, Istoria e capabilă uneori de ironii. Patriarhul uslaş a scris o cărţulie al cărei titlu e de un comic desăvârşit: „USL: Alianţa care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian". Pe Băsescu nu l-a îngenuncheat nici o alianţă, dovadă că încheie zece ani de mandat. În schimb, Alianţa proiectată de Şopârloi s-a dus. A murit prin deces. E moartă şi neîngropată. Mirii de atunci s-au recăsătorit între timp. Ca şi cum n-ar fi fost destulă ironie, cartea a apărut după ruperea USL-ului. După! Spaima de închisoare a lui Felix cuplată cu dorinţa oarbă a lui Crin de se vedea la Cotroceni au fost sămânţa acestui USL. După ce au dat jos guvernul MRU, Felix a supralicitat, cu suspendarea lui Băsescu. Ponta a ezitat. La acea dată nu avea interes. Trebuia forţat într-un fel.

A urmat scandalul plagiatului. Nimeni nu mă poate convinge că scandalul n-a pornit de la Grivco via Bombonel. Ponta a fost pus la zid şi a marşat. În iunie a fost scandalul cu doctoratul, peste o lună Băsescu era suspendat de Parlament. Şi atunci jocurile păreau a fi făcute, dar sfârşitul se cunoaşte. După alegerile din 2012, Ponta şi-a făcut majoritate pe sub nasul lui Crin şi a devenit "prezidenţiabilul sub acoperire". Crin, în fine s-a prins şi a părăsit barca. Ăsta a fost USL-ul. O impostură spusă şi scrisă, făcută pentru servirea unor infractori. Românii? Nu erau pe lista beneficiarilor. S-au minţit unii pe alţii până în ultima clipă.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...