Tudor Pendiuc, din nou în arest

13 Dec 2014
Tribunalul Bucureşti a decis ca primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, să fie arestat preventiv, acesta aflându-se sub control judiciar. Magistraţii au decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv, întrucât Pendiuc a încălcat obligaţiile impuse de instanţă. Astfel, el a luat legătura cu unul dintre oamenii de afaceri pe care i-ar fi favorizat. Decizia Tribunalului Bucureşti este executorie, primarul Pendiuc fiind deja traansferat în arest.

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că S.C. Publitrans 2000 S.A. este societatea care are asigură transportul public local în municipiul Pitești, având ca acționar unic Consiliul Local Pitești. În strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Piteşti, care răspundea unui interes public, era prevăzut ca Publitrans 2000 să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziţionate de Consiliul Local prin alocare de fonduri.

Primarul Pendiuc Tudor ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere in participaţiune între Publitrans 2000 şi societăţile private CNCD şi Girexim Universal, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 lei), în folosul ultimelor două societăți, la care printre acționari se află omul de afaceri Valentin Vişoiu.

În schimbul „serviciilor" sale, primarul Pendiuc Tudor ar fi primit de la unul din acționarii celor două firme private, un apartament în București, situat într-un cartier rezidenţial, cu suprafaţă de 117 mp, garaj de 23 mp și un loc de parcare, în valoare de 130.900 euro, pentru fiica sa. Se reţine pentru moment preţul menţionat în contract, deşi acesta este neserios în raport de preţul apartamentelor din zona rezidenţială respectivă, urmând să se stabilească ulterior preţul real al acestui imobil.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...