Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


9 DECEMBRIE - Ziua Internaţională Anticorupţie

09 Dec 2014
Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.

Trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenţei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilenţi.

Cu ocazia zilei internaţionale anticorupţiei, poliţiştii Biroului de Poliţiei din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea şi Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean Vâlcea împreună cu lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea au încercat să coopteze cetăţenii în lupta cu acest flagel distribuind peste 400 de flyere care conţin mesaje anticorupţie în mijloacele de transport în comun, la sediile instituţiilor publice, conducătorilor auto care au tranzitat DN 64 din municipiul Rm. Vîlcea.

Această acţiune preventivă a avut drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella