Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Cinci BRACONIERI au fost daţi pe mâna JUSTIŢIEI

Ermin Ionuţ Nica, Cătălin Dumitru Radu, Cornel Alexandru Buduleci, Cristian Mihăilescu şi Vasile Ionuţ Şteţco sunt cinci vâlceni acuzaţi de braconaj cinegetic. Ei au fost prinşi în luna octombrie de către poliţişti, iar mai apoi trimişi în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, ei riscă până la şapte ani de închisoare.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, o grupare mare de braconieri a intrat în vizorul poliţiştilor din Vâlcea. Ca atare, oamenii legii au organizat acţiuni de amploare, cu scopul de a destructura reţelele infracţionale ce acţionau, în special, în nordul judeţului Vâlcea. Într-una dintre aceste acţiuni, cea din data de 27 octombrie a.c., poliţiştii au prins în flagrant doi dintre braconieri. Totul s-a petrecut la Dăeşti, în fondul de vânătoare al localităţii respective, în portbagajul maşinii celor doi braconieri găsindu-se un mistreţ ucis, două arme şi 11 cartuşe deţinute legal.

Acţiunile poliţiştilor nu s-au încheiat însă cu prinderea în flagrant a celor doi braconieri, ci a continuat şi marţi, 28 octombrie 2014, cu 6 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea. Vizaţi au fost, aşa cum spuneam, toţi membrii grupării infracţionale de braconaj cinegetic, fiind vorba de vânători autorizaţi, dar care în loc să vâneze legal, braconează în majoritatea fondurilor de vânătoare din nordul judeţului Vâlcea. „În dimineaţa zilei de 28 octombrie a.c. au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare la cei doi şi la încă patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic. Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 5 arme de vânătoare, un pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc, deţinute legal, cartuşe, petarde categoria II deţinute fără drept, 4 trofee şi bucăţi de carne, ce păreau a fi de mistreţ. Din probatoriul administrat în cauză, s-au conturat săvârşirea a 28 de infracţiuni" – susţineau atunci poliţiştii vâlceni.

Într-un final, pe mâna oamenilor legii au ajuns cinci braconieri din Vâlcea: Ermin Ionuţ Nica, Cătălin Dumitru Radu, Cornel Alexandru Buduleci, Cristian Mihăilescu şi Vasile Ionuţ Şteţco. Trebuie menţionat că doi dintre braconieri, Ermin Ionuţ Nica şi Cătălin Dumitru Radu au fost şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea.

Acum, mai exact în data de 4 decembrie a.c., toţi cei cinci braconieri au fost trimişi în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, ei fiind acuzaţi de braconaj cinegetic. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă chiar şi până la şapte ani de închisoare, conform art. 42 al Legii vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella