Cinci BRACONIERI au fost daţi pe mâna JUSTIŢIEI

Ermin Ionuţ Nica, Cătălin Dumitru Radu, Cornel Alexandru Buduleci, Cristian Mihăilescu şi Vasile Ionuţ Şteţco sunt cinci vâlceni acuzaţi de braconaj cinegetic. Ei au fost prinşi în luna octombrie de către poliţişti, iar mai apoi trimişi în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, ei riscă până la şapte ani de închisoare.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, o grupare mare de braconieri a intrat în vizorul poliţiştilor din Vâlcea. Ca atare, oamenii legii au organizat acţiuni de amploare, cu scopul de a destructura reţelele infracţionale ce acţionau, în special, în nordul judeţului Vâlcea. Într-una dintre aceste acţiuni, cea din data de 27 octombrie a.c., poliţiştii au prins în flagrant doi dintre braconieri. Totul s-a petrecut la Dăeşti, în fondul de vânătoare al localităţii respective, în portbagajul maşinii celor doi braconieri găsindu-se un mistreţ ucis, două arme şi 11 cartuşe deţinute legal.

Acţiunile poliţiştilor nu s-au încheiat însă cu prinderea în flagrant a celor doi braconieri, ci a continuat şi marţi, 28 octombrie 2014, cu 6 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea. Vizaţi au fost, aşa cum spuneam, toţi membrii grupării infracţionale de braconaj cinegetic, fiind vorba de vânători autorizaţi, dar care în loc să vâneze legal, braconează în majoritatea fondurilor de vânătoare din nordul judeţului Vâlcea. „În dimineaţa zilei de 28 octombrie a.c. au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare la cei doi şi la încă patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic. Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 5 arme de vânătoare, un pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc, deţinute legal, cartuşe, petarde categoria II deţinute fără drept, 4 trofee şi bucăţi de carne, ce păreau a fi de mistreţ. Din probatoriul administrat în cauză, s-au conturat săvârşirea a 28 de infracţiuni" – susţineau atunci poliţiştii vâlceni.

Într-un final, pe mâna oamenilor legii au ajuns cinci braconieri din Vâlcea: Ermin Ionuţ Nica, Cătălin Dumitru Radu, Cornel Alexandru Buduleci, Cristian Mihăilescu şi Vasile Ionuţ Şteţco. Trebuie menţionat că doi dintre braconieri, Ermin Ionuţ Nica şi Cătălin Dumitru Radu au fost şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea.

Acum, mai exact în data de 4 decembrie a.c., toţi cei cinci braconieri au fost trimişi în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, ei fiind acuzaţi de braconaj cinegetic. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă chiar şi până la şapte ani de închisoare, conform art. 42 al Legii vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...