EMILIAN FRÂNCU nu mai suportă DETENŢIA: El a cerut punerea în libertate pe motive medicale

28 Noi 2014
Fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, încarcerat la penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani, a cerut să fie pus în libertate pe motive medicale. Cererea sa de eliberare condiţionată a fost judecată de magistraţii Tribunalului Gorj.

Emilian Frâncu a fost prins în flagrant anul trecut când primea o mită de 50.000 de lei. Fostul primar al Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, Sorin Dragoş Popescu, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro.

În primă instanţă, după patru luni de arest preventiv, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea penală a inculpatului la patru ani cu suspendare, permiţându-i însă edilului să se întoarcă în funcţie până la o sentinţă definitivă şi irevocabilă. În luna martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul edil al Râmnicului la 4 ani de puşcărie.

Cererea de punere în libertate a lui Emilian Frâncu nu a fost încă judecată de magistraţii gorjeni, aceştia solicitând o expertiză medicală care să ateste dacă deţinutul poate fi tratat sau nu în cadrul sistemului medical al Administrației Naționale a Penitenciarelor. "Dispune efectuarea unei expertize medico-legale cu următoarele obiective:

– dacă petentul Frâncu Emilian Valentin, suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a ANP şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei;

– dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, urmând să aprecieze cu privire la perioada în care condamnatul poate fi tratat", au decis deocamdată magistraţii gorjeni.

CITEŞTE ŞI http://www.voceavalcii.ro/2014031920283/ZIUA-DECISIVĂ-Emilian-Francu-la-primarie-sau-la-puscarie.html
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...