Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Fostul subprefect de Olt, reţinut în dosarul BERCEA MONDIAL

27 Noi 2014
Fostul subprefect de Olt din guvernarea PDL, Marian Chiţea, a fost reţinut de procurori DIICOT, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul în care este cercetat şi Bercea Mondial, aflat în stare de arest în alte dosare penale.

În acest dosar sunt implicaţi Sandu Anghel, soţia sa Fănica, dar şi fostul reprezentat al guvernului în judeţul Olt, Marian Chiţea. Anchetatorii susţin că în perioada 2007-2011, când Bercea Mondial era în libertate, cei trei ar fi folosit facturi fictive pentru a supraevalua terenuri in municipiul Craiova, dar şi în alte localitati. Procurorii estimează o pagubă în acest caz de aproape un milion de euro. La fel ca şi în cazul lui Mircea Băsescu, Chiţea i-a botezat lui Bercea unul dintre nepoţi, devenind rude, dar şi parteneri de afaceri. În momentul în care Bercea a fost reţinut pentru tentativă de omor, Chiţea s-a retras şi din PDL, dar şi de la conducerea Hidroserv Olt.

ÎN prezent, Bercea Mondial execută o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni de închisdoare la penitenciarul Colibaşi pentru că şi-a înjunghiat un nepot în anul 2011. În acelaşi dosar,soţia sa Fănica execută o pedeapsă privativă de libertate de 1 an pentru mărturie mincinoasă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella