Fostul subprefect de Olt, reţinut în dosarul BERCEA MONDIAL

27 Noi 2014
Fostul subprefect de Olt din guvernarea PDL, Marian Chiţea, a fost reţinut de procurori DIICOT, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul în care este cercetat şi Bercea Mondial, aflat în stare de arest în alte dosare penale.

În acest dosar sunt implicaţi Sandu Anghel, soţia sa Fănica, dar şi fostul reprezentat al guvernului în judeţul Olt, Marian Chiţea. Anchetatorii susţin că în perioada 2007-2011, când Bercea Mondial era în libertate, cei trei ar fi folosit facturi fictive pentru a supraevalua terenuri in municipiul Craiova, dar şi în alte localitati. Procurorii estimează o pagubă în acest caz de aproape un milion de euro. La fel ca şi în cazul lui Mircea Băsescu, Chiţea i-a botezat lui Bercea unul dintre nepoţi, devenind rude, dar şi parteneri de afaceri. În momentul în care Bercea a fost reţinut pentru tentativă de omor, Chiţea s-a retras şi din PDL, dar şi de la conducerea Hidroserv Olt.

ÎN prezent, Bercea Mondial execută o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni de închisdoare la penitenciarul Colibaşi pentru că şi-a înjunghiat un nepot în anul 2011. În acelaşi dosar,soţia sa Fănica execută o pedeapsă privativă de libertate de 1 an pentru mărturie mincinoasă.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...