BOGDAN MATEESCU: În cazul Bica, PROCURORII DIN CSM S-AU SUBSTITUIT JUDECĂTORULUI

24 Noi 2014
Cazul Alina Bica a creat multă vâlvă în lumea celor care împart dreptatea în această ţară, iar decizia iniţială a procurorilor de a aviza doar arestarea fostei şefe de la DIICOT la domiciliu, i-a determinat pe unii magistraţi să reacţioneze.

Este şi cazul preşedintelui Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, cel care, în 2013, a iniţiat acţiunea de revocare a lui Cristian Danileţ din CSM. Judecătorul Mateescu a spus că procurorii de la CSm au transmis un semnal extrem de prost opiniei publice. Iată ce a postat magistratul pe Facebook:

"Sectia pentru procurori a CSM a trasmis un mesaj puternic contradictoriu, dezamagitor, incuviintand, intr-o prima faza doar retinerea si arestul la domiciliu iar intr-o a doua faza - si arestarea preventiva a procurorului sef DIICOT, dupa o initiala respingere a acestei din urma solicitari.

Eu vreau sa cred ca procurorii din CSM inteleg ca nu sunt superjudecatori nici ei, asa cum nici parlamentul nu este. Alegerea masurii preventive este exclusiv atributul judecatorului de drepturi si libertati, avizul sectiei limitandu-se la a stabili daca prin propunere nu se afecteaza independenta magistratului si atat.

Ceea ce a facut sectia in prima faza, stabilind ea insasi testul de proportionalitate, substituindu-i-se judecatorului de drepturi si libertati, singurul care are competenta sa o faca, este regretabil.

Mesajul extrem de prost ramane, chiar daca el a fost indreptat azi (n.r. - vineri, 20 noiembrie 2014). Un mesaj similar celui transmis de regula de camerele parlamentare era sa fie statornicit azi, in mod total gresit.

Sa nu uitam, nimeni nu este mai presus de lege".
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...