Peste 100 de magistraţi, după gratii în 10 ani

23 Noi 2014
La Radio Erevan, un ascultător este întrebat care este culmea corupţiei, iar acesta răspunde: Alina Bica. Să fii şefa crimei organizate din România şi să ajungi în arestul poliţiei pentru fapte de corupţie arată că lupta împotriva corupţiei din Justiţie este pe drumul cel bun. Mai mult, în ultimii 10 ani, instituţiile coercitive s-au mişcat destul de bine dacă ţinem cont că peste 100 de magistraţi au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie. În spatele gratiilor au ajuns şi judecători şi procurori, care au fost acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu sau trafic de influenţă.

Cei mai mulţi dintre judecătorii şi procurorii investigaţi de DNA au fost condamnaţi. Chiar dacă unele pedepse au fost cu executare, iar altele doar cu suspendare, cariera în magistratură a celor care ar fi trebuit să apere legea a luat sfârşit.

Între 2005 şi 2012 au fost peste 50 de magistraţi. În 2013 - 25, iar în 2014, în prima jumătate de an, 20. Aproape 100 de magistraţi în nouă ani, cât o întreagă generaţie de magistraţi care ies pe porţile Intitutului Naţional al Magistraturii (INM).
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...