Pregătirea anvelopelor pentru un drum lung

Atunci când este necesar să vă cumpăraţi anvelope noi este obligatoriu să aveţi în vedere atât drumurile scurte pe care trebuie să le faceţi cu autoturismul propriu, cât şi cele lungi. Tocmai de aceea, înainte de a rula pe distanţe lungi este recomandat ca anvelopele să fie pregătite.

Primul pas pe care trebuie să îl faceţi atunci când vă pregătiţi să parcurgeţi un drum lung este să aveţi în vedere anotimpul în care sunteţi. În cazul în care a venit vara trebuie să aveţi montate cauciucurile de vară, iar dacă suntem, ca acum, în sezonul rece, de iarnă, este obligatoriu ca autoturismul să fie echipat cu anvelope de iarnă. În ambele cazuri trebuie mers la un service auto autorizat unde o echipă de profesionişti vă vor demonta vechile anvelope şi le vor monta pe cele noi. De asemenea, depozitarea în siguranţă a vechile anvelope pentru a le putea folosi şi în sezonul următor trebuie luată în calcul. Dacă deja aveţi montate anvelope corespunzătoare sezonului în care suntem trebuie să verificaţi cele 4 anvelope de eventualele fisuri sau tăieturi pe care acestea le-ar putea avea şi dacă este cazul să le înlocuiţi imediat. De asemenea, înainte să plecaţi la un drum lung e indicat să verificaţi presiunea din anvelope şi în caz că e necesar să o ajustaţi conform specificaţiilor oferite de producător. Dacă totul este în regulă nu ar fi rău să mai faceţi o ultimă verificare şi anume la roata de rezervă. Se întâmplă adesea ca aceasta să nu fie folosită ani de zile şi să se dezumfle. În situaţia în care facem pană şi dorim să schimbăm roata în timp ce ne aflăm pe marginea drumului, dacă roată de rezervă e dezumflată ori pe pană cu siguranţă nu vom fi prea fericiţi.

Am cerut câteva sfaturi de la specialiştii magazinului de anvelope www.vanzarianvelope.net şi aceştia ne-au spus că pe lângă toate cele mai sus amintite trebuie să ştim că dacă folosim un cauciuc fabricat acum mai bine de 5 ani de zile ne aflăm în pericol deoarece componentele chimice şi cauciucul din compoziţia unei anvelope auto sunt dezvoltate astfel încât să asigure o aderenţă bună timp de 5 ani de zile. După această perioadă chiar dacă un cauciuc are un profil bun el se întăreşte, devine ca o gumă de mestecat şi în cazul unei frânări violente nu va asigura oprirea maşinii în distanţa necesară. Un alt sfat primit de la membrii magazinului VânzăriAnvelope.NET este să nu circulaţi cu anvelope de iarnă atunci când temperaturile exterioare depăşesc în mod frecvent 10-12 grade celsius.

Având în vedere că cei de la ANM anunţă că de săptămâna viitoare condiţiile meteo se înrăutăţesc şi zăpada îşi va face apariţia vă sfătuim să începeţi din această săptămână să vă montaţi anvelopele de iarnă pe maşini.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...