Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

VIDEO: Înregistrare cu doi ostatici a fost difuzată de AQMI

Gruparea teroristă AQIM, braţul Al-Qaida în Maghrebul Islamic a difuzat luni, 17 noiembrie, o înregistrare video cu doi ostatici din regiunea Sahel, francezul Serge Lazarevic şi olandezul Sjaak Rijke.
Ostaticul francez, răpit în noiembrie 2011, în Mali, nu oferă niciun indiciu cu privire la data când a fost realizată înregistrarea video, însă bărbatul prezentat ca fiind un ostatic olandez, Sjaak Rijke, care a fost luat cu forța de la un restaurant din Timbuktu în noiembrie 2011, sugerează că înregistrarea ar fi fost realizată pe 26 septembrie, când s-au împlinit 1.000 de zile de la răpirea sa.
În această înregistrare, francezul Serge Lazarevic vorbeşte în limba franceză şi afirmă că este bolnav, iar viaţa sa este în pericol: „Sunt foarte bolnav, mă dor foarte rău rinichii şi sufăr de tensiune arterială foarte mare... Vă spun, domnule preşedinte (Francois Hollande – n.r.) faceţi totul pentru a mă elibera, pentru că sunteţi responsabil pentru tot ce se va întâmpla cu mine".
Preşedinţia franceză a confirmat autenticitatea înregistrării, apreciind că aceasta este o dovadă "mult aşteptată că ostaticul francez încă este în viaţă". „Preşedintele Franţei este în contact permanent cu autorităţile ţărilor din regiune, pentru a utiliza toate formele de dialog care ar permite eliberarea ostaticului noştri", adaugă purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei franceze.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella