Traian Băsescu, un puternic declanşator al furiei antibăsiste

16 Noi 2014
Eu cred că acţiunea preşedintelui Băsescu, prin care şi-a îndemnat susţinătorii să iasă la vot nu a intenţionat sprijinirea lui Klaus Iohannis ci, dimpotrivă, a intenţionat mobilizarea anti-basiştilor la vot împotriva lui Klaus Iohannis! Iată câteva argumente:

• Întrebarea legată de vizitarea Cernăuţiului şi a Chişinăului adresată de Lavinia Şandru lui Klaus Iohannis. Prietenă foarte bună cu Elena Udrea, Lavinia Şandru nu a fost niciodată împotriva lui Klaus Iohannis până în acel moment, iar de atunci îl atacă pe Klaus Iohannis încontinuu, încercând să limiteze apropierea electoratului de dreapta de Klaus Iohannis prin motivare naţionalistă!

• Întreaga construcţie propagandistică a PSD şi ascensiunea lui Victor Ponta sunt bazate strict pe anti-băsism şi pe asocierea imaginii acestuia cu Klaus Iohannis, astfel că un puternic declanşator al furiei antibăsiste este Traian Băsescu însuşi atacându-i pe PSD-işti şi afirmându-şi susţinerea faţă de Klaus Iohannis.

• Traian Băsescu, în încheierea mesajului său, a adresat invitaţia de a ieşi la vot, de două ori şi accentuând apelativul BĂSIŞTI, susţinătorilor săi! În realitate, aceştia nu mai sunt foarte mulţi (3-4%) şi oricum ar fi ieşit la vot alături de Iohannis. În schimb, acest gest a urmărit iritarea şi instigarea anti-băsiştilor. Întrucât foarte mulţi dintre anti-băsişti nu sunt susţinători ai lui Ponta, iar prestaţia slabă şi presărată cu foarte multe minciuni ale acestuia din confruntările publice nu a reuşit mobilizarea acestora, încrederea şi determinarea de a vota pentru Ponta a scăzut sensibil.

• Toate estimările şi sondajele electorale pentru al doilea tur au fost făcute pentru o prezenţă la vot de 52-56%, situaţie în care câştigător este Victor Ponta. Din acest motiv, intenţia PSD era de a menţine numărul nehotărâţilor şi a celor care de regulă nu participă la vot cât mai ridicat. În ultima săptămână, mobilizarea prin toate formele a oamenilor de a ieşi la vot, a dus ca estimările intenţiei de vot să atingă pragul psihologic de 60%, situaţie în care raportul se schimbă radical în favoarea lui Klaus Iohannis. Înţelegând acest aspect, cei de la PSD au înţeles că singura şansă ca Victor Ponta să mai câştige alegerile este să mobilizeze tot ce mai pot şi să-şi fidelizeze nehotărâţii proaspăt treziţi din adormire. Întrucât Victor Ponta şi PSD-ul nu mai au argumente pro, singurele acţiuni la îndemână sunt cele pentru revigorarea spiritului anti-Băsescu.

• În sensul realizării celor de mai sus, PSD şi PMP au ajuns la un acord în ceea ce priveşte viitorul politic liniştit al Elenei Udrea şi necontinuarea acţiunilor în instanţă împotriva lui Traian Băsescu, în schimbul susţinerii electorale a lui Victor Ponta din partea lui Băsescu. Faptul că Iohannis nu a acceptat nicio negociere cu PMP sau cu Băsescu a facilitat realizarea acestui acord. Astfel, apariţia de aseară a lui Băsescu, în contradicţie cu cele afirmate de către acesta, a căutat mobilizarea anti-băsiştilor de a vota împotriva lui Klaus Iohannis. O adevărată realizare demnă de Effects Based Operations!

• Acţiunea de mai sus a fost completată de semnarea protocolului USL 2.0, fapt care a urmărit captarea încrederii electoratului de dreapta (care altfel ar fi putut fi captat de Klaus Iohannis) şi determinarea parlamentarilor PNL de a trece la PLR.

În concluzie, riscul de a genera efecte nedorite sau neprevăzute este foarte mare, iar impactul acestora asupra iniţiatorului poate fi devastator! Vom avea o participare la vot de peste 60% dintre cei înscrişi pe liste în nişte alegeri care se desfăşoară clar pe principiul "totul sau nimic". Deşi campania s-a încheiat, voturile care vor face diferenţa sunt obţinute în aceste ultime ore. În aceste ultime ore, valul de simpatie emoţională pentru sasul Iohannis creşte în acelaşi ritm în care bătrânii din satele României, morţii din listele neactualizate, turiştii care nu vizitează nimic şi stafiile politicii sunt încolonaţi şi organizaţi, de către veterani ai furturilor electorale, sub ameninţarea fricii şi sub teroarea înfometării sau a dezbinării naţionale, în regimente de alegători care nu-şi vor cunoaşte niciodată alesul.

Viteza de racolare şi de disciplinare este esenţială în asigurarea succesului, iar rolul determinant îl are atipia reacţiei româneşti! Indiferent de rezultatul de mâine al votului, modul de a face politică în România următorilor ani va fi profund influenţat de presiunea civică a unei societăţi ajunsă la limita de suportabilitate faţă de abuzul şi mojicia unei clase politice abjecte!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...