ATENŢIE: 60 de vâlceni au rămas fără ARMĂ

Raportul pe primele 9 luni ale anului 2014 al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea arată că oamenii legii din Vâlcea s-au implicat şi în acţiunile pentru prevenirea folosirii armelor de către persoanele implicate în stări conflictuale. Astfel, 534 de vâlceni au fost verificaţi dacă deţin arme în mod legal. Au fost identificate 6 infracţiuni şi 4 contravenţii la regimul armelor şi fiind dispusă măsura anulării dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii faţă de 9 dintre acestea.

59 de vâlceni şi-au pierdut dreptul de a deţine, purta şi folosi arme de foc sau vânătoare.

La Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, în primele 9 luni, s-au constatat 53 de infracţiuni (numărul este în creştere cu 15 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut). S-au mai constatat 19 infracţiuni la Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive şi 70 infracţiuni la Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului. În toate cauzele s-au întocmit dosare penale, anchetatorii confiscând 43 arme de foc, 296 cartuşe, 99,75 kg substanţe toxice, 20 kg carne vânat, precum şi 163 capse de iniţiere.

Primarul din Ioneşti a împuşcat câinele unui jurnalist

Unul dintre cele mai importante cazuri a fost cel al primarului comunei Ioneşti, Constain Neagoe, care a rămas fără arme, după ce a împuşcat câinele Huski al jurnalistului Silviu Popescu. În data de 12 februarie 2014, în jurul orelor 12.00, primarul Constantin Neagoe, ce ar fi trebuit să fie la birou, şi-a scos puşca de vânătoare şi a împuşcat fără milă un câine ce aparţinea ziaristului Silviu Popescu. Vecinii acestuia, şocaţi de gestul său, au sunat imediat la 112, anunţând poliţia că primarul lor a folosit o armă letală fără drept şi a împuşcat un biet animal pe domeniul public. Poliţiştii Biroului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Vâlcea i-au confiscat arma de vânătoare primarului din comuna Ioneşti, Constantin Neagoe, începând cercetările în acest caz. Din primele verificări, Neagoe ar fi tras două focuri de armă, în corpul câinelui găsindu-se 62 de alice.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...