REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti gratinaţi

Ce vă trebuie? 1 kg cartofi albi, 250 g brânză de oi, 3 ouă, 1 lingură făină, 200 ml lapte, 150 ml smântână, 100 g unt, 100 g caşcaval.

Cum se prepară? Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii sau cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de zeamă şi se aşază într-un vas termorezistent uns generos cu unt.

Separat, se dizolvă făina în lapte (la temperatura camerei), se amestecă cu ouăle bătute cu smântâna şi brânza rasă, se adaugă untul topit şi se amestecă bine până se obţine o

compoziţie groasă, omogenă.

Se toarnă compoziţia peste cartofii din formă, se presară deasupra caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitură la diferite fripturi.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...