Ciudăţeniile alegerilor prezidenţiale la Vâlcea

Campania electorală de la Vâlcea pentru alegerile prezidenţiale a fost cât se poate de ciudată. O serie de oameni politici din judeţ au început-o într-o parte a baricadei şi au terminat-o în partea total opusă. Ordonanţa migraţiei politice, dar şi tensiunile din PDL şi PNL au fost cauza principală a schimbării de macaz. De asemenea, unele rezultate de la primul tur de scrutin au fost cel puţin ciudate.

De la semnături pentru Ponta la sprijin pentru Johannis

Consilierii municipali şi judeţeni au UNPR au început campania electorală în centrul Râmnicului, într-o campania de strângere de semnături pentru candidatura social-democratului Victor Ponta. Spaţiul on-line a fost plin de pozele cu foştii progresişti care-l "sprijineau" pe premier şi erau convinşi că e cea mai bună opţiune. Între timp, aproape toţi aleşii locali şi judeţeni de la UNPR s-au declarat independenţi, singura excepţie fiind Ionuţ Nuică, cel care a rămas pe poziţii. Chiar dacă nu au făcut o campanie electorală alături de ACL, majoritatea consilierilor progresişti care au plecat şi-au declarat sprijinul pentru Johannis şi au trecut în scurt timp de la stânga la dreapta.

De la "Ponta mincinosul" la "Votaţi Ponta!"

În această categorie intră deputatul Romeo Rădulescu, plecat din PDL în urma unui conflict cu cei din conducere dar şi consilierii locali şi primarii care au plecat de la dreapta la stânga profitând de ordonanţa de urgenţă care le permitea să îşi aleagă, într-un termen de 45 de zile, noul statut politic. Deputatul Rădulescu este un caz aparte. Fostul pedelist a continuat criticile la adresa premierului Ponta şi după înscrierea în Partidul Liberal Reformator, criticele care au fost stopate după vizita la Vâlcea a lui Călin Popescu Tăriceanu. Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, fostul primar îşi îndeamnă simpatizanţii să voteze cu Victor Ponta.

A "înşelat-o" "Pătrăţel" pe Monica Macovei?

Interesantă şi amuzantă a fost şi poziţia consilierului muncipal, Bogdan Costinescu, cel care a început campania electorală în forţă, cu mesaje pro Macovei. "Pătrăţel" i-a transmis fostului ministru că îi va da toate voturile familiei şi ale prietenilor, ba chiar le-a numărat la un moment dat. Apoi a cotit-o spre Călin Popescu Tăriceanu, la lansarea căruia a fost prezent, însoţindu-l le fiecare pas şi în timpul vizitei de la Râmnicu Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...