NEWS ALERT: A fost schimbat şeful Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea

În cursul zilei de astăzi, 4 noiembrie, ca urmare a situaţiei tensionate înregistrată în ultima perioadă la nivelul Poliţiei Locale a municipiului Râmnicu Vâlcea, dl. Alecu Deaconu a solicitat transferul din funcţia de director al acestei structuri, într-o funcţie de execuţie, solicitare acceptată, în baza atribuţiilor legale, de către primarul interimar Gigi Matei. Dl. Alecu Deaconu urmează să ocupe o funcţie de consilier superior în cadrul Corpului de Control al Primarului – Inspectori zonali.

În cursul zilei de mâine, primarul interimar Gigi Matei va numi prin Dispoziţie o persoană care să asigure interimatul în fruntea Poliţiei Locale, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea poziţie de director. Toate celelalte revendicări ale poliţiştilor locali vor fi supuse aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal.

„Am ales să plec datorită presiunilor din partea unui grup de sindicalişti. În ultima perioadă, au existat tensiuni în interiorul poliţiei locale şi am observat că ţinta acestor oameni eram eu. Am decis să mă retrag. Ţin mai mult decât orice pe lumea aceasta la libertate. Sindicaliştii au invocat drepturi salariale, iar eu am spus că nu îmi pot pune semnătura pe ceva care nu are o bază legală" – susţine fostul şef al Poliţiei Locale, Alecu Diaconu.

Amintim că în ultima perioadă poliţiştii locali din Râmnicu Vâlcea au protestat vehement faţă de salariile mici cu care sunt retribuiţi. Liderul de sindicat al poliţiştilor a atras atenţia chiar şi în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local despre situaţia dezastruoasă a poliţiştilor locali.

„Ne aflăm aici pentru că am ajuns la limită. Suntem la limită cu salariul. De ani de zile bat scările Primăriei. Noi suntem apolitici, dar peste tot aveţi nevoie de Poliţia Locală. Nu am avut niciodată un spor. De când ne-am înfiinţat nu ni s-a dat niciodată vreun spor, decât vechimea, care este dreptul nostru. Un poliţist local câştigă 800 de lei. Am avut un salariu la 2008 care ne-a fost diminuat. Am contractat credite, pe care acum nu mai avem cu ce le plăti. Am făcut nenumărate solicitări, conducerii Poliţiei Locale. Alte Poliţii Locale din ţară de ce pot lua, şi noi nu avem un supliment caloric, un spor de misiune permanentă, un spor de condiţii vătămătoare? Aş vrea să veniţi, domnilor consilieri, cu noi pe stradă, măcar o dată. Cu tot respectul pentru Consiliul Local, cu tot respectul pentru comunitate, noi reprezentăm Consiliul Local şi Primăria, noi în stradă. Dacă noi suntem aşa cum suntem, nemâncaţi, cum putem să dăm randament? Noi aducem bani la buget prin amenzile pe care le dăm, nu suntem doar cheltuitori", a spus lidera sindicatului poliţiştilor locali.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...