INCREDIBIL: TRASEISTELE din Râmnic prestează muncă în folosul comunităţii

02 Noi 2014
Elena Corina Mihalcea şi Stela Remnineş sunt două femei care îşi fac veacul pe barajul din Ostroveni, fericindu-i pe şoferii dornici de „una mică". Nicio razie, nicio acţiune a poliţiei locale sau altceva nu le-a clintit pe „temerarele" fete de la locul unde îşi desfăşoară activitatea. Nici chiar amenzile, care se ridică la sume incredibil de mari nu le-a determinat pe cele două să renunţe la a mai practica cea mai veche meserie din lume.

Concret, de-a lungul timpului, pe numele Elenei Corina Mihalcea au fost emise mai bine de 150 de amenzi, fiecare a câte 500 lei. La fel a păţit şi colega ei de „serviciu", Stela Remnineş. Amândouă au adunat amenzi de pe 1,5 miliarde lei, pe care nici nu s-au sinchisit să le plătească şi nici nu mai au cum să o facă vreodată. În aceste condiţii, traseistele trebuie să facă muncă în folosul comunităţii pentru a-şi acoperi datoriile pe care le-au făcut bugetului local din Râmnicu Vâlcea.

În acest sens, Primăria Râmnicului face toate demersurile necesare pentru ca cele două să presteze muncă în folosul comunităţii la Pieţe Prest SA, societate din subordinea primăriei. Viceprimarul Cocoş semnează aproape zilnic sute de chemări în judecată ale persoanelor care nu şi-au plătit amenzile.

„În urma demersurile efectuate de organele de executare din cadrul municipiului Rm. Vâlcea – Direcţia Economico-Financiară, s-a stabilit că intimata nu poate fi executată silit, neavând venituri sau bunuri mobile sau imobile. În acest sens depunem la dosar, procesul verbal de contravenţie, procesul verbal de constatare a insolvabilităţii, adresele de răspuns de la ANAF, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea, Casa Judeţeană de Pensii, ITM Vâlcea, OCPI Vâlcea, documente din care rezultă că nu există posibilitatea executării silite a intimatei, nefiind identificate surse de venit sau bunuri care pot fi executate" – se arată în cererea de chemare în judecată.

Lăsând la o parte birocraţia existentă în aceste situaţii, faptul că atâtea instituţii ale statului pierd timpul rezolvând astfel de probleme este intolerabil. Problema ar putea fi rezolvată mult mai simplu prin legalizarea prostituţiei. În acest fel, practicantele ar plăti taxe şi impozite, iar instituţiile publice nu ar mai investi timp căutând în zadar. Totul ar fi transparent, la vedere. Până una alta, situaţia de fapt este cea prezentată de noi, iar prostituatele vor fi nevoite să presteze muncă în folosul comunităţii la Pieţe Prest, pentru a-şi plăti amenzile.
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...