REŢETA ZILEI: Şalău pe pat de legume

Ce vă trebuie? 4 fileuri de şalău, 2 lămâi, 1 ceapă, 1 legătură usturoi verde, 2-3 ardei iuţi, 1 dovlecel, 2 porumbi, 500 g morcovi, 1/2 legătură pătrunjel, 3 linguri ulei de măsline, 4 fire de sparanghel, 1 rădăcină de pătrunjel, sare, piper, folie de aluminiu.

Cum se prepară? Se spală fileurile de peşte şi se zvântă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se presară sare şi piper şi se stropesc cu zeama de la o lămâie şi puţin ulei de măsline.

Legumele se spală şi se curăţă. Dovlecelul, rădăcina de pătrunjel, lămâia şi morcovii se taie rondele. Ceapa, ardeiul iute şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie inele. Sparanghelul se taie fâşii pe lung, iar cocenii de porumb se fierb în prealabil 20 de minute. Se poate folosi şi porumb din conservă.

Amestecul de legume se împarte în patru părţi egale, care se pun în folie de aluminiu, peste care se aşază cele 4 fileuri de peşte şi se decorează cu pătrunjel şi sparanghel. Se rulează totul în folie de aluminiu şi se lasă pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte.

După ce se ia de pe grătar, se desface folia de aluminiu şi se serveşte cald, alături de garnitura de legume.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...