Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Cea mai liniştită campanie electorală din istorie

Reprezentanţii formaţiunilor politice din Vâlcea au dus o luptă mai interesantă pe internet nu în teren

Fără doar şi poate ne apropiem de finalul celei mai liniştite campanii electorale din istoria post-decembristă, cel puţin în judeţul Vâlcea. Au lipsit confruntările electorale încinse, mitingurile nu au existat, nici măcar reprezentanţii poliţiei nu au avut probleme cu ruperea afişelor sau a banerelor electorale.

Afişajul

În primele zile de campanie au apărut doar afişele de prezentare ale liberalului Klaus Johannis şi ale independentului Călin Popescu Tăriceanu. la puţin timp distanţă a "apărut" şi premierul Victor Ponta şi apoi, la alte zile distanţă Elena Udrea. Abia spre final vâlcenii i-au putut "admira" pe Gheorghe Funar, William Brânză sau pe conjudeţeanul Constantin Rotaru. În Râmnicu Vâlcea "lipitorii" nu au avut prea mult de lucru pentru că au fost puţine cazurile în care afişele electorale au fost rupte. În ceea ce priveşte bannerele electorale acestea au fost interzise în municipiu, printr-o decizie a Consiliului Local. Afişajul mare, pe panouri, a fost acaparat în mare parte de Victor Ponta, Klaus Johannis având şi el câteva puncte în care poate să fie văzut de alegători. Şi bannerele care în alţi ani atârnau aproape la fiecare bloc acum le poţi număra pe degetele unei mâini.

Campania în stradă

Reprezentanţii PSD au avut tactica obişnuită, "brevetată" de Ion Cîlea, adică o campanie din casă în casă, în special în zonele rurale. În municipiu au fost încercări timide de "plasare" a flaierelor şi pliantelor electorale. Şi oamenii de la ACL au fost văzuţi în rare ocazii, o activitate cu adevărat activă având-o organizaţia de tineret. Materiale electorale au mai fost împărţite de membrii de partid de la PLR şi PMP. Nici un actor de pe scena politică vâlceană nu a organizat un miting sau un marş de amploare, aşa cum eram obişnuiţi.

Vizitele candidaţilor

Judeţul a fost vizitat în această campanie electorală de Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Dan Diaconescu şi Elena Udrea. Macovei a venit după un scenariu identic cu cel folosit de Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, fără să fie însoţită de oameni politici locali. A vorbit direct cu alegătorii, a participat la o emisiune tv şi a fost în vizită la Oltchim. Tăriceanu a vizitat Institutul de Criogenie şi o societate comercială, a socializat cu alegătorii şi a avut o întâlnire cu activul de partid. Dan Diaconescu nu a mai rupt gura târgului ca pe vremuri, a constatat că la Vâlcea PPDD practic nu mai există, a făcut câteva poze cu curioşii şi a plecat. Elena Udrea a vorbit cu reprezentanţii disponibilizaţilor de la Oltchim, a susţinut o conferinţă de presă şi a socializat cu vâlcenii după care a plecat la Brezoi şi Voineasa. Principalii favoriţi, Victor Ponta şi Klaus Johannis nu au călcat prin Vâlcea. Despre "neamţ" se spune că va ajunge în campania pentru turul al doilea, pentru un miting, în timp ce Ponta e puţin probabil să vină pentru că ar avea prea multe puncte sensibile de discutat: Oltchim, minele de la Berbeşti Alunu sau Autostrada Piteşti-Sibiu.

Bătălia în spaţiul virtual, singura interesantă

Bătălia din spaţiul virtual a fost singura cu adevărat interesantă şi pare că a fost câştigată de tinerii din ACL. Zilnic au fost postări care mai de care mai interesante, cu poze trucate sau reale care au captat atenţia. Temele folosite de cele mai multe ori au fost întâlnirea dintre Ponta şi Băsescu pe tema scăderii CAS-ului, "spionul" sau "corupţia din PSD". De partea cealaltă, pesediştii au contraatacat cu "ghinionul profesorilor" sau "casele lui Johannis". În această lună au fost încărcate mii de poze de la acţiunile electorale din judeţ.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella