ROMÂNIA VIITORULUI. CONSTRUIM ROMÂNIA DIGITALĂ, PRIN CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ÎN ZONE DE VÂRF

29 Oct 2014
România îşi propune să investească şi mai mult în zone de înaltă competitivitate, în care este deja bine pregătită – ne putem mândri la nivel mondial cu una dintre cele mai bune baze de selecţie a profesioniştilor care lucrează în IT. Industria IT poate şi trebuie să fie un motor de creştere pentru România, iar ţara noastră poate deveni un hub tehnologic pentru această parte a lumii.

Trebuie să ne construim un avantaj competitiv din industria IT, zonă în care avem deja o resursă umană talentată şi în care trebuie să continuăm să investim; serviciile digitale trebuie să devină o obişnuinţă pentru instituţiile publice; proiectul de conectare a şcolilor la Internet trebuie continuat; administraţia publică trebuie reformată nu doar prin descentralizare, ci şi prin informatizare – avem nevoie de o administraţie mai rapidă, mai competentă, mai aproape de interesul cetăţeanului.

REPERELE ROMÂNIEI DIGITALE:

• Plan Naţional de creştere a competitivităţii în zona industriei IT
• Informatizarea administraţiei publice
• Informatizarea şcolii româneşti, la toate nivelele
• Plan Naţional de menţinere în România a resurselor umane pregătite de şcoala românească în domeniul IT
• Menţinerea unui mediu investiţional favorabil şi un cadru economic, dar şi fiscal care să susţină activitatea antreprenorială (stabilitate macroeconomică, consolidarea fiscală calitativă, reforme structurale, stimularea mediului privat).

CE S-A FĂCUT DEJA pentru România Digitală:

• Introducerea manualelor digitale. Actualizăm manualele învechite şi introducem manualele digitale. Manualele şcolare vor avea atât o variantă tipărită, cât şi o variantă digitală, iar elevii vor primi ambele formate.
• Internet în 2.446 de şcoli. Am semnat contractul pentru conectarea la Internet a 2.446 şcoli din mediul rural şi mic urban. Astfel, facilităm accesul la Internet pentru aproximativ 715.000 elevi şi aproximativ 56.000 profesori.
• Prima clasă „Smart Classroom". Am inaugurat prima clasa „Smart Classroom" din Bucuresti, pentru susţinerea învăţământului digital.
• Parteneriat cu Google. Ministerul Educaţiei şi Google România au semnat un parteneriat naţional pentru modernizarea sistemului de învăţământ. Elevii şi studenţii din toate şcolile şi facultăţile din ţara vor avea acces gratuit de acum înainte la suita de aplicaţii „Google Apps for Education".
• Sprijin pentru achiziţionarea de computere. Am continuat programul social „Euro 200″ pentru acordarea unui sprijin financiar familiilor fără posibilităţi în vederea stimulării achiziţiei de computere. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de Euro pentru un calculator.
• Am lansat programul „Spaţiul privat Virtual". În septembrie 2014 a fost lansat proiectul-pilot prin care sunt puse la dispoziţie de către ANAF servicii de comunicare electronica contribuabililor, în mod gratuit, 24 de ore din 24.
• Oferte de joburi online. Studenţii şi absolvenţii români pot folosi noua platformă www.joburi-absolventi.edu.ro pentru a avea acces la oportunităţi de angajare şi pentru a interacţiona cu firmele interesate să pună la dispoziţie locuri de muncă pentru tineri.
• Am organizat „maratonul de programare" din România, destinat tinerilor informaticieni – Hackathon, pe 23-24 februarie 2014.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...