REŢETA ZILEI: Salată de dovlecei

Ce vă trebuie? 4 dovlecei, 5-6 căţei usturoi, ulei pentru prăjit, 1 legătură mărar, 2-3 linguri pesmet, 2-3 linguriţe oţet balsamic, sare, piper alb măcinat.

Cum se prepară? Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite ca mărime, se condimentează cu sare şi piper şi se pun în sită să se scurgă.

Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi puţin ulei, după gust, ca la maioneză. Se spală şi se alege mărarul şi apoi se toacă mărunt cu un cuţit ascuţit.

După ce s-au scurs dovleceii de zeamă, se trec prin pesmet şi se prăjesc în uleiul încins, în prealabil. Se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu un prosop absorbant de bucătărie.

Dovleceii se pun într-un bol şi se gratinează cu mujdeiul de usturoi şi cu mărarul tocat mărunt. Se stropesc cu oţetul balsamic, după gust, şi se condimentează cu sare şi piper. Salata de dovlecei se serveşte cu diferite mâncăruri de post.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...