REŢETA ZILEI: Cartofi gratinaţi

Ce vă trebuie? 6 cartofi mari, 70 g unt, cimbru, 1 legătură pătrunjel verde, 250 g brânză mascarpone, 50 ml iaurt, 5-6 căţei usturoi, sare, piper.

Cum se prepară? Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă.

Cartofii se taie felii potrivite. Între timp, se topeşte untul într-o tigaie, la foc mic, apoi se toarnă peste cartofi. Se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptorul încins.

Cât timp se rumenesc cartofii, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sarea, iaurtul şi brânza mascarpone.

După ce s-au rumenit cartofii, se scot din cuptor şi se lasă cinci minute la răcit, apoi se toarnă peste ei crema de brânză. Se toacă pătrunjelul verde mărunt, apoi se ornează mâncarea de cartofi.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...