Dorin DOBRIŞAN, tot mai aproape de CONDAMNARE

Celebrul şi controversatul proces al fostul bancher Dorin Dobrişan se apropie de final. Deşi a încercat să tragă de timp cât mai mult posibil, contestând şi făcând obiecţiuni la expertizele contabile ale specialiştilor sau sfătuindu-şi avocaţii să lipsească nejustificat de la termenele de judecată, acum ex-directorul CEC Bank – Râmnicu Vâlcea, se află în faţa unei sentinţe ce se anunţă a fi dură.

Magistraţii Tribunalului Călăraşi, acolo unde a fost strămutat dosarul „Dobrişan – Ciogescu", au amânat pronunţarea în acest caz de trei ori în decurs de aproape o lună de zile, însă termenele au fost scurte, de maximum, 7 zile. Acum, judecătorii au dat un ultim termen de pronunţare pentru data de 28 octombrie 2014, atunci când fostul director al CEC Bank – Râmnicu Vâlcea, Dorin Dobrişan, şi omul de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu vor afla dacă vor fi condamnaţi sau nu.

Dosarul este unul destul de „gros" şi a luat „naştere" în anul 2010, atunci când bancherul Dorin Dobrişan şi patronul societăţii „Electrovâlcea" au stat în arest preventiv nu mai puţin de 9 luni de zile. În acest timp, cei doi au fost trimişi în judecată, anchetatorii acuzându-i de presupuse afaceri „murdare" pe când Dorin Dobrişan era director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea. Procurorii DNA susţin că fostul bancher ar fi primit şpagă patru limuzine, în valoare de 200.000 de euro de la administratorul Ovidiu Eugen Ciogescu, reprezentantul Electrovâlcea SRL. În schimb, cei doi au semnat contracte de lucrări nelegale. Tot în calitatea de şef de bancă, Dobrişan şi-a aprobat un credit de 1,2 milioane lei. Faptele au avut loc în perioada 2006 – 2008.

Aşadar, lui Dorin Dobrişan i se aduc acuzaţii extrem de grave, el fiind trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals în formă continuată, infracţiune de spălare a banilor în formă continuată, complicitate la infracţiunea de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, patronul societăţii „Electrovâlcea", Ovidiu Eugen Ciogescu, este trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiune de spălare a banilor.
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...