AVERTIZARE de la Salvamont Vâlcea: Vine IARNA GREA pe TRANSALPINA

Traseele montane şi şoseaua Transalpina din nordul judeţului Vâlcea trebuie evitate în această perioadă, transmite avertizări Serviciul Judeţean de Salvamont Vâlcea către turişti. Salvamont Vâlcea are în vedere atenţionările de răcire accentuată a vremii si a prognozei privind caderile importante de zapada.

"Se anunta iarna la munte, vom avea caderi de zapada in zona montana a judetului pentru urmatoarele 24 de ore, asa ca este recomandat turistilor sa evite drumetiile in Masivul Parang si Fagaras, in zona muntilor Valcii. Dar mai ales, drumul Transalpina, drum care se afla in zona vizata de altitudine este absolut nerecomandat pentru conducatorii auto. Totodata, pentru celelalte drumuri ar trebui masinile sa fie echipate pentru iarna, iar pentru turisti sa aiba echipament de vreme rea", a precizat seful Serviciului Salvamont Valcea, Mircea Lera.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri doua atentionari Cod galben de ploi insemnate cantitativ si racire accentuata a vremii, valabile de miercuri, ora 21,00, pana vineri ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, de miercuri, ora 21:00, pana joi, la ora 23:00, in judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Sibiu va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si izolat 40-60 l/mp.

In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...