Situaţie detensionată la CET Govora

20 Oct 2014
În ultima perioadă au apărut unele disfuncţionalităţi în activitatea CET Govora privind asigurarea stocurilor de cărbune pentru producţia curentă de energie termică şi electrică, constituirea depozitelor aferente Rezervei de Stat, precum şi finalizarea programului prevăzut prin Ordonanţa de Guvern nr. 14/2014 în vederea preluării în gestiune a exploatărilor miniere de lignit de la Berbeşti şi Alunu.

Faţă de aceste situaţii acutizate şi de unele decizii pripite ale consiliului de administraţie de la CET Govora, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a solicitat sprijinul expres şi operativ din partea Ministerului Economiei prin participarea directă a ministrului Constantin Niţă la o analiză detaliată asupra celor trei probleme.

Pentru dezamorsarea stărilor de lucruri, factorii implicaţi în identificarea şi aplicarea celor mai potrivite soluţii au stabilit următoarele măsuri: livrarea de către Complexul Energetic Oltenia până la sfârşitul lunii octombrie a unei cantităţi de 160.000 tone cărbune care să acopere integral stocurile stabilite pentru constituirea Rezervelor de Stat; în vederea operaţionalizării şi încadrării în termen a acoperirii necesarului de cărbune pentru rezervele de stat s-a hotărât să fie obţinute avizele impuse de lege în scopul stocării cărbunelui direct în depozitele exploatărilor miniere.

În ceea ce priveşte preluarea, potrivit OG nr. 14/2014, a UMC Berbeşti de către CET Govora, s-a hotărât urgentarea obţinerii de către cele două entităţi economice a aprobării proprietarilor pentru realizarea transferului, scop în care s-a dispus încheierea unui acord care să prevadă concret etapele şi calendarul traseului ce trebuie parcurs până la preluarea efectivă de către CET Govora a celor două exploatări miniere, acceptându-se plăţile eşalonate, aşa cum au fost propuse, de către OLTCHIM, ca principal beneficiar de energie electrică şi termică.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...