Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Se achită o parte din datoriile la Transalpina Schi Resort

Deşi nimeni nu mai credea, iată că este pe cale să se înfăptuiască o minune. Guvernul României a luat decizia, înţeleaptă, de a aloca o parte din restanţele la domeniul schiabil Transalpina Schi Resort, de la Obârşia Lotrului - Voineasa. Acest lucru a fost anunţat de ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, care a fost prezent vineri, 17 octombrie a.c., la Râmnicu Vâlcea. Din câte se pare, un sfert din restanţa guvernamentală pentru domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului a fost virată în contul Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Cel care l-a luat la întrebări privind problema domeniului schiabil Transalpina Schi Resort a fost primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu: „Corpul de control al primului – ministrul a spus că Primăria Voineasa este de vină că a angajat lucrări fără să asigure sursa certă de finanţare. Eu sunt primar la primul mandat, dar ştiu că această investiţie s-a realizat cu legi speciale şi hotărâri de guvern şi că din fondul de stat s-a plătit până acum 99%, cam 94 de milioane de lei, iar primăria nu ar fi angajat niciodată această lucrare cu un buget de 700.000 de lei. Mai vreau să vă spun că această investiţie nu este a localităţii, ci una la nivel naţional şi nu am înţeles de ce nici în 2012, nici în 2014, Ministerul Dezvoltării..." – a spus primarul din Voineasa, fiind întrerupt însă de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, care a aflat între timp că vor veni banii restanţi pentru pârtia de schi. „Mă scuzaţi că vă întrerupt, dar vreau să vă spun că la întâlnirea de la Tulcea, cu domnul prim-ministru Victor Ponta, mi-a spus: «Domnule Cîlea, sub cuvânt de onoare că voi da un sfert din valoare la rectificarea de buget». V-a dat 111 miliarde de lei vechi. Mai mult, domnul ministru Vâlcov a spus acum că o să insiste pentru a achita încă 100 de miliarde de lei vechi poate chiar până în luna decembrie" – a spus preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

În final a luat cuvântul şi ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, care a lămurit situaţia şi a lansat ideea că o altă tranşă de bani ar putea ajunge la Primăria Voineasa în luna decembrie a acestui an. „Domnul preşedinte numai eu ştiu de câte ori a fost la Ministerul Dezvoltării. Sunt 104 milioane de lei plăţi restante pentru toate lucrările. Din acestea s-au plătit 26 de milioane lei, adică un sfert. Mă refer aici la toate lucrările pe ţară, iar 11 milioane lei reprezintă sfertul din facturile emise care va fi alocat pentru Voineasa, iar în luna decembrie, dacă deficitul va fi în parametrii de azi, adică undeva la 0,11%, cred că nu un sfert, ci mai mult de jumătate va mai putea fi achitat pentru Voineasa. Problema este rezolvată însă cu cele 11 milioane de lei , pentru că înainte de a pleca spre Vâlcea am vorbit cu şeful ANT-ului (Autoritatea Naţională de Turism – n.r.) şi mi-a spus că se lucrează la acte şi banii se vor trimite" – a declarat ministrul Bugetului, Dariu Vâlcov.

sursa foto: Radu Cretu Photography

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro