Mitică Dragomir, INCULPAT în dosarul drepturilor de autor

Procurorii au finalizat ancheta în dosarul drepturilor TV, una dintre cele mai complexe cauze instrumentate în ultima vreme. Oamenii legii susţin că inculpatul Dragomir Dumitru, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. După ce rechizitoriul va fi gata, Dumitru Dragomir va ajunge în faţa instanţei de judecată, împreună cu un lot de peste 40 de inculpaţi. În aprilie, Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore. Acum, fostul şef LPF este cercetat sub control judiciar.

"Dosarul s-a finalizat. A ieşit şi expertiza contabilă, acum lucrăm la rechizitoriu. Am ajuns la pagina 700, dar mai avem de lucru. Cred că trecem de 1.000 de pagini. O să fie trimişi în judecată toţi inculpaţii, inclusiv Dumitru Dragomir. Sunt multe relaţii comerciale analizate. A fost un întreg «copac» de fapte şi trebuie analizate fiecare în parte. Dumitru Dragomir va fi trimis în judecată exact pentru ce a fost acuzat: delapidare, spălare de bani şi, probabil - să vedem -, evaziune. Riscă, pentru delapidare - de la 2 la 7 ani, pentru spălare de bani - de la 3 la 12 ani, iar pentru evaziune - de la 2 la 8 ani", a declarat unul dintre anchetatori.

"Trebuie văzut ce au zis experţii: şi ăia, şi ăia! Pe mine nu m-au chemat niciodată anchetatorii, reţineţi, niciodată. E obligatoriu să-mi arate expertiza contabilă. E obligatoriu, spune legea. Dacă eu nu sunt de acord cu expertiza lor, fac obiecţiuni. Ce spun ei acolo în expertiză nu mă lezează pe mine, întrucât eu nu am fost administratorul Ligii, n-am fost nici contabil şef şi nici contabil. Eu nu am nicio legătură cu firmele alea fantomă de care spuneţi că vorbesc anchetatorii. Ei au greşit dându-mi 24 de ore şi acum nu ştiu ce să facă", a declarat, în replică, Dumitru Dragomir, pentru reporterii Ring.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...