REŢETA ZILEI: Pere în foitaj

Ce vă trebuie? 5 pere, 1 l apă, 250 g zahăr, 3 linguri miere, sucul de la 1 lămâie, ½ linguriță scorțișoară, 300 g aluat foitaj.

Cum se prepară? Pui apa la fiert cu zahărul, mierea, sucul de lămâie și scorțișoara. Când apa începe să clocotească, pui perele spălate și descojite. Le lași în apă până se înmoaie, apoi le scoți, însă siropul îl mai ții pe foc încă 20 de minute.

După ce perele s-au răcit, le tai partea de jos astfel încât să stea drepte pe platou. Ungi perele cu sirop și le învelești în aluatul foietaj de la frigider. Cozile de pere le îmbraci în staniol pentru a nu se arde. Dai perele la cuptorul preîncălzit până când se rumenește aluatul.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...