POMPIERII au intervenit în peste 4.000 de situaţii de URGENŢĂ în Vâlcea

În primele nouă luni ale anului 2014, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 4125 de intervenţii, din care: 173 incendii, 51 incendii de vegetaţie, 369 alte situaţii de urgenţă (330 de inundaţii, 16 asanări de muniţie neexplodată şi 23 de evenimente publice), 10 acţiuni pentru asistenţa persoanelor, 96 acţiuni pentru protecţia comunităţilor, 3426 cazuri de urgenţă asistate de S.M.U.R.D.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate 222 de persoane (183 adulţi, 39 copii) şi 3439 persoane au fost asistate. Ca urmare a intervenţiilor, s-a reuşit salvarea a 609 de animale şi protejarea a bunurilor materiale în valoare de peste 13 milioane de lei. Din nefericire, în urma incendiilor au decedat 9 persoane, iar alte 4 persoane au fost rănite.

Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost : 48 probleme legate de folosirea sistemelor de încălzire necorespunzătoare şi a scânteilor şi jarului căzut pe materiale combustibile rezultate de la acestea, 33 de cazuri legate de folosirea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, 29 legate de utilizarea instalaţiilor electrice defecte, 16 legate de acţiuni intenţionate, 13 legate de fumatul fără respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor şi 24 legate de alte cauze.

În anul 2014 s-au înregistrat 173 de incendii, constatându-se o creştere cu două incendii faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Din totalul acestora, 88 de incendii au avut loc în mediul rural.

S-au executat 16 de misiuni de asanare a terenului de elemente de muniţie rămasă neexplodată.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...