SONDAJ: Klaus Iohannis îi suflă-n ceafă lui Ponta

Ultimul sondaj realizat de INSCOP arată că Victor Ponta ar lua, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 40,6 procente din voturile exprimate, iar Klaus Iohannis, 30,1.

La distanţă mare se află Elena Udrea cu 6,7 puncte, Călin Popescu Tariceanu cu 6,2, Monica Macovei cu 4,6 şi Teodor Meleşcanu cu acelaşi scor. Sondajul a fost realizat în prima săptămână din luna octombrie şi nu măsoară scandalul ofiţerului acoperit şi nici pe cel al retrocedărilor ilegale.

Potrivit acestui sondaj, se observă că faţă de luna septembrie, Victor Ponta a pierdut două puncte procentuale, iar Klaus Iohannis a câştigat nouă.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile pentru turul întâi, candidatul PSD pierde din viteză, iar candidatul PNL urcă puternic. Dacă tendinţa se păstrează, Victor Ponta va depăşi cu greu, la începutul lunii noiembrie, scorul luat de PSD la europarlamentare, adică 38%.

De asemenea, sondajul INSCOP semnalează şi o creştere a procentajului celor care sunt decişi să voteze - de la 52 la sută în luna septembrie, la 59 în luna octombrie. În data de 2 noiembrie, participarea la vot ar putea să depăşească 60%, adică vor fi in jur de 10 milioane de votanţi.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...