SONDAJ: Klaus Iohannis îi suflă-n ceafă lui Ponta

Ultimul sondaj realizat de INSCOP arată că Victor Ponta ar lua, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 40,6 procente din voturile exprimate, iar Klaus Iohannis, 30,1.

La distanţă mare se află Elena Udrea cu 6,7 puncte, Călin Popescu Tariceanu cu 6,2, Monica Macovei cu 4,6 şi Teodor Meleşcanu cu acelaşi scor. Sondajul a fost realizat în prima săptămână din luna octombrie şi nu măsoară scandalul ofiţerului acoperit şi nici pe cel al retrocedărilor ilegale.

Potrivit acestui sondaj, se observă că faţă de luna septembrie, Victor Ponta a pierdut două puncte procentuale, iar Klaus Iohannis a câştigat nouă.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile pentru turul întâi, candidatul PSD pierde din viteză, iar candidatul PNL urcă puternic. Dacă tendinţa se păstrează, Victor Ponta va depăşi cu greu, la începutul lunii noiembrie, scorul luat de PSD la europarlamentare, adică 38%.

De asemenea, sondajul INSCOP semnalează şi o creştere a procentajului celor care sunt decişi să voteze - de la 52 la sută în luna septembrie, la 59 în luna octombrie. În data de 2 noiembrie, participarea la vot ar putea să depăşească 60%, adică vor fi in jur de 10 milioane de votanţi.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...